Etsinnässä juuri sinulle sopivin sähkösopimus? Muutto edessä ja sähköt hankkimatta? Miten sähkön voi tilata netistä? Vai etsitkö kenties muuten vain edullisinta vaihtoehtoa? Tältä sivulta löydät vastaukset kaikkiin edellä mainittuihin kysymyksiin ja paljon muuta. Sivustoltamme löydät niin halvimmat sähkösopimukset kuin ympäristöystävällisimmät vaihtoehdot. Tutustu valikoimaan ja löydä juuri sinulle sopivin sähkösopimus.

Mikä on määräaikainen sähkösopimus?

Määräaikainen sähkösopimus on voimassa kiinteän pituisen ajan, yleensä alkaen puolesta vuodesta aina kahteen vuoteen saakka. Määräaikainen sopimus on mahdollista irtisanoa ainoastaan muuton yhteydessä. Tämän sopimustyypin etuna on ennustettavuus; sähkön hinta pysyy aina samana.

Milloin sähkösopimus tehdään?

Sähkösopimus on fiksuinta tehdä ajoissa, useita päiviä ennen uuteen asuntoon muuttoa. Monesti sopimuksen saa voimaan välittömästi, mutta sähköverkkoon kytkentä voi ottaa aikaa muutaman päivän. Sähköverkkoon kytkennän voi teettää myös nopeallakin aikataululla jos sähköllä on kiire, mutta monet palveluntarjoajat veloittavat tästä palvelusta ekstraa.

Mistä saan sähkösopimuksen heti voimaan?

Jos olet muuttanut tai juuri muuttamassa ja sinulla on tarve saada sopimus voimaan heti, onnistuu tämä kokemustemme mukaan helpoiten Fortumin kanssa. Fortumilla voit hoitaa sähkösopimuksen tilaamisen helposti netistä, ja parhaassa tapauksessa sähköt kytketään asuntoosi parissa tunnissa tilaamisen jälkeen.

Mikä on vuoden 2021 paras sähkösopimus?

Vuoden 2021 paras sähkösopimus on riippuvainen siitä, missä asut ja millaiset tarpeet sinulla on asuntosi sähkönkäytön suhteen. Sähkön kilpailutus kannattaa aina tehdä, jolloin saat selville tarpeisiisi sopivimman, parhaan ja edullisimman sopimuksen.

Sopimuksen valinnassa kannattaa huomioida yleensä muutakin kuin vain hinta. Sähkösopimusten ja -yhtiöiden välillä on eroja monesti mm. sähköntuotannon vastuullisuuden, sopimusten sitovuuden, hinnoittelun ennakoitavuuden kuin asiakaspalvelun suhteen. Kaikki nämä tekijät on syytä ottaa huomioon omaa sähkösopimusta valitessa.

Sähkösopimusten vertailu voi tuoda yllättäviä säästöjä

Sähkösopimukset kannattaa aina vertailla ennen sopimuksen tilaamista. Monesti sähköä myydään niin ständimyyjien kuin puhelinmyyjienkin toimesta, jolloin ostaja ei pääse vertailemaan hintoja eri sähköyhtiöiden välillä. Tämä tarkoittaa useimmiten sitä, ettei sähkön hinta ole niin edullinen kuin se voisi olla. Sähkösopimusten vertailu netissä helpottaa sähkön ostamista, ja voit rauhassa vertailla eri sähköyhtiöiden sopimusten hintoja ennen sopimuksen tilaamista – ilman, että sähkömyyjä hengittää niskaasi.

Sähkösopimus ja muutto

Sähkösopimuksen uusiminen tapahtuu monesti muuton yhteydessä. Muutto on varsin hyvä aika vertailla sähkösopimukset ja hankkia itselleen edullisempi vaihtoehto, sillä muuttaessa sopimus täytyy joka tapauksessa joko uusia tai siirtää. Lisäksi muuton yhteydessä voit vaihtaa myös määräaikaisen sähkösopimuksen uuteen, ilman lisäkuluja.

Miten sähkösopimuksen voi irtisanoa?

Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen on mahdollista ainoastaan muuton yhteydessä. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen irtisanominen onnistuu useimmilla sähköyhtiöillä kahden viikon irtisanomisajalla.

Paras sähkösopimus omakotitaloon

Omakotitaloon sopivin vaihtoehto löytyy helpoiten kilpailuttamalla. Jos pystyt hyödyntämään omakotitalon sähkönkulutuksessa edullisia yötunteja, on usein halvin vaihtoehto markkinahinnan mukaan määräytyvä pörssisähkö. Pörssisähkön kanssa on mahdollista esimerkiksi optimoida sähkönkulutusta lämmittämällä taloa öisin enemmän ja vähemmän päivällä.

Sähkösopimus kerrostaloon

Kerrostaloasunnossa pörssisähkö ei välttämättä ole paras valinta, sillä useimmiten sähkönkulutusta ei voi optimoida – muuta kuin oman unirytmin kääntämisellä. Jos et kuitenkaan ole yöeläjä, on yleensä paras vaihtoehto kerrostalossa kiinteän kuukausihinnan sähkösopimus. Tällainen sopimus mahdollistaa sähkön hinnan ennakoinnin, eikä sähkösopimusten kuluista tarvitse yllättyä.

Mikä on sopivin sähkösopimus opiskelijalle?

Opiskelijoille on toisinaan sähköyhtiöillä tarjolla normaalia edullisempia tarjoussopimuksia. Usein nämä ”opiskelijoiden sähkösopimukset” eivät todellisuudessa ole halvempia kuin muutkaan sopimukset. Vertaile siis eri sähkösopimukset (myös pörssisähkö) ennen sähkösopimuksen tilaamista, vaikka jotkin sähköyhtiöt mainostaisivatkin opiskelijoille edullisempaa sähköä.

Miksi saan kaksi sähkölaskua?

Sähkön ostamisessa on huomioitava aina kaksi eri asiaa: itse sähkön hinta sekä sähkön siirtohinta. Sähkösopimusta hankkiessasi voit vertailla sähköä myyvien yhtiöiden hintoja ja valita sähköyhtiöksi minkä tahansa suomalaisen sähköyhtiön. Sähkön siirto sen sijaan tapahtuu aina paikallisen siirtoyhtiön toimesta, ja sähkön siirto myös hinnoitellaan erikseen. Sähkönsiirrosta vastaavaa yritystä et siis voi vaihtaa – se määräytyy aina automaattisesti asuinpaikkakunnan mukaan.

Jotkin siirtoyhtiöt myös myyvät sähköä, joten tällaisen yrityksen kanssa sopimuksen tehdessä et saa erillisiä laskuja eri yhtiöiltä. Tällaisia yhtiöitä on Suomessa mm. Helen.