Kymenlaakson Sähkö Oy / KSOY

Yhteystiedot

Osoite

Kymenlaakson Sähkö Oy

Yhdystie 7, PL 9

47201 Elimäki

Sähköposti

asiakaspalvelu@ksoy.fi

Puhelinnumero

05 7780 500

Vertaa eri yhtiöiden sähkösopimukset

Kymenlaakson Sähkö

Kymenlaakson Sähkö sai alkunsa vuonna 1918 Lahdessa, kun peräti 15 alueella sijaitsevaa kuntaa, joista osa on jo tosin kuntaliitosten kautta yhdistynyt toisiinsa tai muualle, päättivät tuoda sähkön kymenlaaksolaisille. Sähkön toimitus alkoi seuraavana vuonna. Hetkellisesti mukana oli myös yksityishenkilöitä osakkaina, mutta nämä luopuivat osuuksistaan jo 1950-luvulla.

Vaikka vuosien aikana omistajapohja onkin kokenut muutoksia, on yhtiö kuitenkin aina ollut paikallisten toimijoiden, yleensä kuntien, enemmistöomisteinen ja sitä kautta tärkeässä roolissa paikallisten elämässä. Sähkön lisäksi toimintaa on laajennettu niin kaukolämpöön kuin sähkönsiirtoonkin.

Vastuullisuus

Kymenlaakson Sähkön tuotannosta lähes suurin osa ydinvoimaa (noin 37 %). Uusiutuvat lähteet muodostavat seuraavaksi suurimman osuuden (32 %) ja fossiiliset polttoaineet loput. Yhtiön oman ilmoituksen mukaan ydinpolttoainetta kuluu 1,09 mg/kWh, eli ei kovinkaan paljoa. Yhtiön hiilijalanjälki on siis kohtuullinen ja alati pienempään päin, johtuen siitä, että ydinvoimalla ei ole päästöjä.

Nykyään Kymenlaakson Sähkö on kuntien yhteisessä omistuksessa ja yhtiö on viime kädessä vastuussa paikallisille ihmisille. Näin ollen Kymenlaakson Sähkö on mukana ylläpitämässä paikallista elinvoimaisuutta.

Lisäksi yhtiö on merkittävä paikallisen urheilu- ja kulttuuritoiminnan sponsori ja tämän ohella se myös jakaa stipendejä ja harrastetukia paikallisille nuorille. Yhtiö on myös aktiivisesti mukana kasvattamassa paikallista nuorisoa ja on jo pitkään esitellyt alueen kakkosluokkalaisille materiaalien hyötykäyttöä ja kierrätystä.

Kymenlaakson Sähkön sähkösopimukset

Yhtiön sähkösopimuksien tarjonta ei juurikaan poikkea muista suomalaisista yhtiöistä. Sopimuksia on saatavilla niin määräajaksi kuin toistaiseksikin. Yhtiö tarjoaa myös aikasähköä, eli sellaista sähköä, jossa hinta on halvempi kesällä, jolloin on mahdollista kerryttää säästöä, koska sähköä ei välttämättä kulu valaisuun ja lämmitykseen. Sopimuksista on myös mahdollista valita täysin uusiutuva ja päästötön tuulisähkö.

Sopimuksiin kuuluvat perusmaksut on merkitty läpinäkyvästi ja ne pyörivät 3 euron molemmin puolin. Yhtiön tarjoaman pörssisähkön marginaali on 0,23 snt/kWh, mikä ei ole ollenkaan kallis Suomen hinnoissa.

Mikäli sinulla on jo aurinkopaneelit, Kymenlaakson Sähkö ostaa pientuotantoasi erillisellä sopimuksella, mikäli paneelisi tuottavat yli omien tarpeidesi. Tällöin sinulla tulee olla jo sähkön myyntisopimus Kymenlaakson Sähkön kanssa.

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.