Sähkösopimus ilman perusmaksua

Sähkösopimusta tarkasteltaessa törmää usein sähkön perusmaksuihin. Sähkösopimuksen perusmaksu viittaa sähkösopimuksen kuukausittaiseen perusmaksuun, joka on sama riippumatta sähkönkulutuksesta.

Kaikissa sähkösopimuksissa perusmaksun osuutta ei kuitenkaan ole ollenkaan, ja kuukausimaksuton sähkösopimus onkin yleensä edullisin vaihtoehto vähän sähköä kuluttaviin talouksiin – kuten yhden tai kahden hengen kerrostaloasuntoon.

Sivustomme vertailukoneesta löydät helposti monta eri sähkösopimusta, joissa perusmaksun osuus on pyöreät 0,00 € / kk.

Mistä sähkösopimuksen perusmaksu koostuu?

Sähkön perusmaksu koostuu kahdesta eri tekijästä: sähköenergian perusmaksusta ja sähkönsiirron perusmaksusta. Sähkönsiirtoa ei ole mahdollista kilpailuttaa, ja tässä artikkelissa käsitelläänkin tämän myötä ainoastaan sähkösopimuksen perusmaksuja.

Sähkösopimuksessa mainittu sähköenergian perusmaksun suuruus riippuu sähkösopimuksen tyypistä, ja perusmaksujen osuudet vaihtelevat yleensä merkittävästi samankin yhtiön sähkösopimusten välillä. Useimmiten perusmaksun osuus on 0-6 €/kk.

Perusmaksun osuus on sähkösopimuksessa aina sama eri kuukausien välillä, eikä se vaihtele sähkönkulutuksen mukaan.

Sähkösopimus ilman perusmaksua

Sähkösopimus ilman perusmaksua tarkoittaa siis sellaista sähkösopimusta, jossa kuukausittaista perusmaksua ei makseta ollenkaan. Sähköyhtiön laskutus tapahtuu näin ollen pelkän kulutuksen mukaan.

Sähkön perusmaksujen tapauksessa monet sähköyhtiöt tarjoavat asiakkailleen sellaisia sopimuksia, joiden voimassaoloaikana asiakkaan ei tarvitse maksaa sähköenergian perusmaksua. Tälläisella tarjouksella on mahdollista herättää sekä potentiaalisen asiakkaan kiinnostus että voittaa asiakas puolelleen lukuisten sähköenergiatarjousten meressä. Monissa sähkötarjouksissa perusmaksut voivat olla normaalia edullisemmat ensimmäisten kuukausien ajan.

Perusmaksuton sähkösopimus – kannattaako se?

Vaikka sähkösopimus ilman perusmaksua voikin kuulostaa houkuttelevalta idealta, se ei automaattisesti ole paras vaihtoehto. Onkin hyvä pitää mielessä, että esimerkiksi asumismuoto – eli onko kyseessä esimerkiksi omakotitalo, kerrostalo tai kesämökki – vaikuttaa merkittävällä tavalla siihen, kannattaako perusmaksuton sähkösopimus vai ei.

Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että sähkösopimus ilman perusmaksua sopii sellaisiin kohteisiin, joissa sähkönkulutus on hyvin vähäistä. Tässä mielessä sähkösopimus ilman perusmaksua on yleensä edullisin vaihtoehto esimerkiksi vapaa-ajan asuntoon, kesämökille ja kerrostaloyksiöön.

Useimmat sähköyhtiöt tarjoavat perusmaksutonta sähkösopimusta esimerkiksi 12-24 kuukauden määräaikaisella sopimuksella, jolloin sähkön hinta on mahdollista pitää vakaana koko sopimuskauden ajan.

Jos kotitalouden sähkönkulutus on suuri, sähköenergian perusmaksujen sijaan huomio kannattaa kiinnittää niiden kilowattituntien hintaan, jotka kasvattavat sähkölaskun lopullista hintaa perusmaksuja huomattavasti enemmän. Tämä pätee erityisesti sähkölämmitteisissä omakotitaloissa, joissa sähkönkulutus on moninkertainen verrattuna kerrostaloasuntoihin.

Sähköenergian hintoja onkin mahdollista vertailla ja ne voidaan kilpailuttaa palvelumme kautta nopeasti ja helposti. Helpon vertailun avulla näet nopeasti Suomen edullisimmat sähkönmyyjät ja allekirjoitat itsellesi sopivimman ja edullisimman sähkösopimuksen vaivattomasti – kotoa poistumatta.

Mistä sähkösopimus ilman kuukausimaksua?

Kuten aikaisemmin jo mainittiin, on tärkeää, että ennen kuukausimaksuttoman sähkösopimuksen allekirjoittamista selvitetään, kannattaako sähkösopimus ilman perusmaksua vai ei. Tässä mielessä on tärkeää selvittää tarkkaan kohteen vuosittaiset kokonaiskustannukset. Lisäksi kuukausimaksuttomissa sopimuksissa kilowattituntien hinta voi olla perusmaksullista sähkösopimusta korkeampi, joten laskutoimitukset kannattaa suorittaa tarkkaan ennen tällaisen sopimuksen allekirjoittamista.

Laskutoimituksia ei onneksi tarvitse tehdä manuaalisesti – vertailukoneemme avulla näet helposti, mikä sähkösopimus on edullisin vaihtoehto juuri sinun asuntoosi.

Siirry vertailuun >

Jos sähkösopimus ilman kuukausimaksua osoittautuu järkeväksi vaihtoehdoksi, onnistuu uuden sähkösopimuksen tilaaminen parissa minuutissa. Edes vanhaa sähkösopimusta ei tarvitse irtisanoa itse, vaan uusi sähköyhtiö hoitaa sopimuksen irtisanomisen puolestasi. Ennen uuden sopimuksen tilaamista on kuitenkin hyvä varmistaa, ettei nykyinen sähkösopimus ole määräaikainen – määräaikainen sähkösopimus on mahdollista irtisanoa vain muuton yhteydessä.

Usein kysyttyä

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”Mikä on kuukausimaksuton sähkösopimus?” answer-0=”Kuukausimaksuton sähkösopimus eli sähkösopimus ilman perusmaksua on sähkösopimus, jossa sähköenergiasta laskutetaan vain kulutuksen mukaisesti. Kiinteää kuukausimaksua tällaisessa sähkösopimuksessa ei näin ollen ole ollenkaan.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”Milloin kuukausimaksuton sähkösopimus on kannattava valinta?” answer-1=”Perusmaksuton sähkösopimus on yleensä edullisin vaihtoehto vähän sähköä kuluttaviin kerrostaloasuntoihin. Esimerkiksi kerrostaloyksiössä kuukausimaksuton sähkösopimus on käytännössä aina edullisin vaihtoehto.” image-1=”” headline-2=”h3″ question-2=”Mistä tiedän, onko perusmaksuton sähkösopimus edullisin vaihtoehto omaan asuntooni?” answer-2=”Omaan asuntoon edullisin sähkösopimus löytyy helpoiten vertailukoneemme avulla. Vertailukoneeseen tarvitsee vain syöttää arvioitu vuosittainen sähkönkulutus, jonka jälkeen sähkösopimukset järjestyät automaattisesti halvimmasta kalleimpaan. Mikäli et tiedä vuosittaista sähkönkulutusta, voit lukea arviot kulutuksesta asumismuodoittain sivustoltamme.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.