Sähkövertailu auttaa sinua pitämään sähkösopimuksesi hinnan aina mahdollisimman edullisena. Sähkön markkinahinta vaihtelee päivittäin, jonka vuoksi sähköyhtiöt muuttavat sähkösopimustensa ehtoja ja hintoja tiuhaan tahtiin. Lisäksi sähköyhtiöt kamppailevat kiivaasti asiakkaista rajoitetun ajan voimassa olevilla sähkötarjouksillaan. Vertailemalla sähkösopimukset säännöllisesti voit varmistua siitä, ettet vahingossa omasta sähkösopimuksestasi liikaa.

Voit vertailla tämän hetken edullisimmat sähkösopimukset alla olevan vertailukoneen avulla. Sähkövertailua varten tarvitset vain tiedon sähkönkulutuksesta (löytyy sähkölaskulta). Halutessasi voit myös valita sähköntuotantomuodon sekä sähkösopimuksen tyypin.

Sähkövertailun edullisin sopimus riippuu käyttökohteesta

Sama sähkösopimus ei välttämättä ole aina se edullisin vaihtoehto kaikkiin kohteisiin. Kerrostaloasunnoissa sähkölaskun loppusummasta isoin osuus muodostuu monesti sähkölaskun perusmaksusta, kun taas omakotitalon kohdalla laskusta ylivoimaisesti suurin osa koostuu itse sähkön hinnasta. Tästä syystä pieneen kerrostaloasuntoon edullisin vaihtoehto on monesti sähkösopimus ilman perusmaksua, kun taas omakotitaloon fiksuin valinta on lähes aina pörssisähkö, vaikka perusmaksua joutuukin tällöin maksamaan muutamia euroja kuukaudessa.

Mitä sähkövertailulla ei voi saavuttaa?

Sähkövertailu auttaa sinua siis löytämään edullisimman sähkösopimuksen. Sähkövertailun avulla sähkön siirtohintaa ei kuitenkaan voi kilpailuttaa, sillä siirtohinta määräytyy aina asuinpaikkakunnan mukaan. Suomessa sähkönsiirtoyhtiöt toimivat aina tietyllä maantieteellisellä alueella, vastaten kyseisen alueen sähköverkoista ja sähkönsiirrosta. Sähkönsiirron hinta on näin ollen aina sama tietyllä alueella asuville henkilöille, eikä siirtohintoja ole mahdollista kilpailuttaa.

Siinä missä sähkönsiirto määräytyy aina alueen mukaan, sähköä voi myydä mikä tahansa Suomessa toimiva sähköyhtiö minne päin Suomea tahansa.

Sähkösopimusten eri tyypit

Sähkövertailua tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota sopimuksen tyyppiin ennen sähkösopimuksen tilaamista. Sähkösopimuksia on kahta eri tyyppiä: toistaiseksi voimassa oleva sopimus ja määräaikainen sopimus.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on nimensä mukaisesti voimassa toistaiseksi, ilman määräaikaa. Tämän tyyppiset sopimukset on mahdollista irtisanoa 14 vuorokauden irtisanomisajalla, eikä irtisanomiseen tarvita mitään erityistä syytä. Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten kohdalla sähköyhtiön ja -sopimuksen vaihtaminen on siis helppoa ja tämä sopimustyyppi mahdollistaakin sopimuksen vaihtamisen edulliseen, jos sellainen tulee eteen.

Määräaikainen sähkösopimus

Määräaikainen sähkösopimus on yleensä voimassa 1 tai 2 vuotta. Jotkin sähköyhtiöt saattavat tarjota myös 3kk ja 6kk määräaikaisia sopimuksia.

Määräaikainen sähkösopimus on mahdollista irtisanoa ilman kuluja kesken sopimuskauden ainoastaan muuton yhteydessä.

Sähkövertailua tehdessä kannattaa sopimustyyppi aina tarkastaa, sillä monet edullisemmat sopimukset ovat määräaikaisia. Tällöin kannattaa miettiä kaksi kertaa, haluaako sitoutua samaan sopimukseen pitkäksi ajaksi vai löytyykö markkinoilta lähelle samaa hintaa oleva sopimus, joka olisi toistaiseksi voimassa oleva.

Miten sähkön tilaaminen tapahtuu sähkövertailun jälkeen?

Kun olet suorittanut sähkövertailun loppuun vertailukoneellamme, saat tilattua sähkösopimuksen sivustollamme klikkaamalla koneesta nappia ”Valitse”. Klikkauksesta aukeaa tilauslomake, josta saat tilattua sähkösopimuksen helposti ja nopeasti. Sähkösopimuksen tilaamista varten ei siis tarvitse siirtyä edes erikseen sähköyhtiön sivustolle, vaan tilauslomakkeen täyttämällä tilaus siirtyy järjestelmän kautta sähköyhtiölle.