Sähkötarjous alk. 33,90 snt/kWh

Päivitetty 26.8.2022: Sähkön markkinahinnat ovat nousseet entisestään, jonka vuoksi määräaikaiset 24kk sopimukset ovat poistuneet monien sähköyhtiöiden valikoimasta kokonaan. Tällä hetkellä sähköyhtiöt myyvät pääasiassa vain joko osin tai kokonaan pörssisähköön pohjautuvia sopimuksia.

Tällä hetkellä vertailumme halvin sähkösopimus on Nordic Green Energy Smartti 24kk, jossa sähkön kiinteän hinnan osuus on 33,90 snt/kWh. 50% sopimuksen hinnasta määräytyy pörssisähkön spot-hintojen mukaan.

Pieniin kohteisiin halvimmat sähkösopimukset ovat Fortumin pakettisopimukset, jotka löytyvät vertailustamme.

Vielä 2021 kesänä markkinoilla olleet 3,99 snt/kWh sähkötarjoukset ovat valitettavasti poistuneet markkinatilanteen muuttumisen johdosta.

Sähköyhtiö

Tuote

Tarjoushinta

Tarjoushinnan voimassaolo

Katso lisätiedot

Nordic Green Energy Smartti 24kk

33,90 snt/kWh + perusmaksu 0,00 €/kk

50% hinnasta 33,90 snt/kWh, 50% pörssisähkön spot-hinta


Etsinnässä paras sähkötarjous? Sähköyhtiöt houkuttelevat usein uusia asiakkaita edullisten sähkötarjousten avulla. Sivustollamme voit vertailla eri sähkösopimukset ja -tarjoukset kätevän vertailutaulukon avulla. Tässä artikkelissa kerromme lisää sähkötarjouksista, niiden syistä ja siitä, miten voit vertailla ja kilpailuttaa eri yhtiöiden sähkösopimukset helposti ja vaivattomasti.

Muistathan, että sähkösopimuksen voi tilata Suomessa miltä sähköyhtiöltä tahansa. Jos siis asuinpaikkasi on Helsinki, ei sähkösopimusta ole pakko tehdä Helenin kanssa, vaan sähköä voi ostaa halutessaan vaikka Kymenlaakson Sähköltä.

Sähkötarjoukset houkuttelevat asiakkaita

Sähköyhtiöt tavoittelevat edullisten tarjousten avulla uusia asiakkaita. Toimintamalli on samankaltainen kuin puhelinoperaattoreilla – edullinen tarjous houkuttaa vaihtamaan yhtiötä. Vaihtamalla sähkösopimuksen edullisempaan voi säästöä syntyä paljon sähköä kuluttavassa kotitaloudessa jopa satoja euroja vuodessa. Sähkötarjoukset kannattaa siis ehdottomasti tarkastaa säännöllisesti.

Paras sähkötarjous löytyy helpoiten kilpailuttamalla

Helpoin tapa löytää itselle sopivin sähkötarjous on tehdä sähkön kilpailutus. Sähkön kilpailutus vie aikaa vain muutaman minuutin, joten kovin pitkästä prosessista ei ole kyse. Sähkön kilpailuttaminen on sivustollamme täysin ilmaista, joten sähkösopimukset ja uusimmat tarjoukset kannattaa tarkastaa säännöllisin väliajoin. Vaihtamalla sopimuksen edullisempaan voi vuositasolla syntyä säästöä satoja euroja.

Sähkön kilpailuttaminen on täysin ilmaista

Sähkön kilpailuttaminen on täysin veloituksetonta, joten paras sähkötarjous löytyy monesti nopeasti ja täysin veloituksetta. Kilpailuttaminen ja vertailu ei myöskään koskaan sido sinua mihinkään, eli kilpailuttamisessa ei voi hävitä mitään.

Sähkön kilpailutus on helppoa tehdä sivustoltamme löytyvän vertailutaulukon avulla. Taulukossa voit vertailla eri sähköyhtiöiden sähkötarjouksia ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Kaiva siis esille vanha sähkölaskusi ja vertaile nykyistä sähkön hintaa markkinoilta löytyviin vaihtoehtoihin.

Millainen sähkötarjous on omaan käyttöön sopivin?

Sähkötarjouksia löytyy moneen junaan, ja edullisin ei välttämättä ole sinun tarpeisiisi paras vaihtoehto. Sähkösopimusta valitessa onkin syytä ottaa huomioon muutama seikka, riippuen omista mieltymyksistä, asumismuodosta ja asunnon lämmitystavasta.

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus?

Ensimmäisenä sähkötarjouksia selatessa kannattaa huomioida, onko tarjoushintainen sopimus määräaikainen. Jos on, kannattaa olla varovainen – pitkässä juoksussa määräaikainen sähkösopimus ei välttämättä olekaan edullisin. Lisäksi määräaikaista sähkösopimusta ei ole mahdollista irtisanoa kuin muuton yhteydessä. Toisaalta määräaikaiset sopimukset ovat toisinaan tarjoushintaisina edullisimpia vaihtoehtoja, joten tarjousta ei kannata heti hylätä pelkän määräaikaisuuden perusteella. Määräaikaisen sopimuksen kohdalla sopimus ja hinta kannattaa kuitenkin arvioida tarkkaan.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on mahdollista irtisanoa 14 vuorokauden irtisanomisajalla, joten tämän sopimustyypin valitessaan ei sähkösopimukseen joudu sitoutumaan pitkäksi aikaa.

Energiamuodot

Toinen tärkeä pointti sähkötarjousten selailussa on kiinnittää huomiota itse sähköyhtiöön sekä sen käyttämiin energiamuotoihin. Sinällään sähköyhtiöllä ei ole Suomessa merkitystä – esimerkiksi Kymenlaakson Sähköltä voi ostaa sähköä minnepäin Suomea tahansa, eikä itse tuotteessa – sähkössä – ole laadun suhteen mitään konkreettisia eroja, mikä näkyisi käytössä. Erot yhtiöiden välillä syntyykin lähinnä hinnoittelusta ja asiakaspalvelusta. Jotkin yhtiöt myös tarjoavat ensimmäisen kuukauden sähkön hintaa todella edulliseen tarjoushintaan jonka jälkeen hinta nousee – ole siis tarkkana, kun tilaat uutta sähkösopimusta.

Sähköä tilatessa on kuitenkin monesti hyvä katsoa, mikä on sähkön tuotantomuoto kyseisen tarjoussopimuksen kohdalla. Mikäli haluat ympäristöystävällistä sähköä, ei tietenkään kannata valita edullisinta sopimusta jos sen myymä sähkö on tuotettu polttamalla kivihiiltä. Vertailutaulukossamme voit valita, millä tuotantotavalla vertailtavien sopimusten sähkö on tuotettu.

Miten sähkösopimuksen tilaaminen tapahtuu?

Sähkösopimuksen tilaaminen netistä on hyvin yksinkertaista. Ensimmäisenä vertailutaulukkoon on syötettävä arvioitu sähkönkulutus sekä haluamasi vaihtoehdot sähkösopimukselle. Tämän jälkeen taulukko päivittyy automaattisesti, näyttäen sinulle sopivimmat sähkösopimukset halvimmasta kalleimpaan.

Kun olet löytänyt taulukosta sopivimman sähkösopimuksen, pääset katsomaan sopimuksen tarkempia tietoja klikkaamalla ”Jatka” -näppäintä. Sopimussivulta pääset sopimuksesta riippuen tilaamaan sähkösopimusta joko sivustomme tilauslomakkeen kautta, tai suoraan sähköyhtiön omilta sivuilta. Tämän jälkeen sinun tarvitsee vain täyttää tarvittavat tiedot sähkösopimuksen tilaamista varten.

Vertailemalla sähkötarjoukset ja valitsemalla itsellesi edullisimman vaihtoehdon säästät rahaa helposti. Kannattaa myös muistaa, että valitsemalla itsellesi toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voit tehdä sähkön hintavertailun ja sopimusten kilpailutuksen niin usein kuin itse haluat.

Miksi halvin sähkötarjous ei välttämättä ole paras vaihtoehto?

Kaikkein halvin sähkötarjous ei välttämättä ole pidemmällä aikavälillä paras vaihtoehto. Tällä hetkellä kaikkein halvimmat markkinoilta löytyvät sähkösopimukset ovat joko lyhyen aikaa voimassa olevia sopimuksia (jolloin hinta nousee radikaalisti heti sopimuskauden jälkeen), tai pitkäaikaisia määräaikaisia sopimuksia, joissa tarjoushinta on voimassa vain ensimmäisen kuukauden ja nousee sen jälkeen merkittävästi keskitasoa kalliimmaksi. Tarkista siis ennen sopimuksen tilaamista, minkä aikaa tarjoushinta on voimassa, onko sopimus määräaikainen ja mikä sopimuksen normaali hinta on. Sivustollamme sopimusten hintavakaus on aina tuotu selkeästi esille, jotta et vahingossa tilaa turhan kallista sopimusta.

Mikä on todellisuudessa halvin sähkösopimus?

Sähkösopimuksen valinnassa tulee hintaa tarkastella pitkällä aikavälillä. Monien vertailusivustojen halvimmissa sopimuksissa hinnat ovat voimassa vain vähän aikaa, jonka jälkeen hinta nousee merkittävästi keskitasoa korkeammaksi. Halvin sähkösopimus riippuu myös asuinmuodosta ja sähkönkulutuksen määrästä – kerrostalossa edullisin vaihtoehto on yleensä perusmaksuton yleissähkösopimus ilman perusmaksua, kun taas ison kulutuksen omakotitaloon kannattaa valita pörssisähkö edullisella marginaalilla.

Mikä on tämän hetken paras sähkötarjous?

Tällä hetkellä vertailumme edullisin sähkötarjous tulee Ilmattarelta. Ilmatar tarjoaa kahden vuoden määräaikaista sopimusta edulliseen hintaan: sähkö kulutuksen mukaan 5,09 snt / kWh + 0 € / kk perusmaksu. Lisäksi valikoimista löytyy Lumo Energian edullinen Tuntispotti, joka on tällä hetkellä vertailumme edullisin pörssisähkösopimus. Voit vertailla eri sopimusten hinnat taloutesi sähkönkulutukseen perustuen sivustomme vertailutyökalun avulla.

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.

>