Määräaikainen sähkösopimus

Määräaikainen sähkösopimus on useimmiten voimassa kaksi vuotta tilaamisesta. Määräaikaisia sähkösopimuksia löytyy eräiltä sähköyhtiöiltä myös yhden ja kolmen vuoden mittaisina. Kolmen vuoden määräaikaiset sopimukset eivät kuitenkaan ole pitäviä – kuluttajilla on oikeus irtisanoa kolmen vuoden sopimus jo kahden vuoden jälkeen.

Määräaikaiset sähkösopimukset jatkuvat useimmilla sähköyhtiöillä automaattisesti toistaiseksi voimassa olevina sopimuksina. Määräaikaista sähkösopimusta ei ole mahdollista automaattisesti jatkaa toisella määräaikaisella sähkösopimuksella ilman kuluttajan erillistä suostumusta.

Määräaikaisen sopimuksen etuna kuluttajalle on hinnoittelun ennustettavuus; määräaikaisten sopimusten kohdalla sähkölaskun perusmaksu sekä sähkön hinta (per kWh) pysyvät monesti samana koko laskutuskauden ajan. Sähköyhtiöille määräaikaiset sopimukset ovat luonnollisesti hyvä kassavirran ennustettavuuden ja asiakaskadon välttämisen kannalta.

Voiko määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanoa?

Määräaikaisissa sähkösopimuksissa irtisanominen on lähes poikkeuksetta mahdollista ainoastaan muuton yhteydessä. Muihin syihin vedoten määräaikaista sopimusta ei voi yleensä irtisanoa ilman sopimussakkoa.

Määräaikaiset sopimukset ovat yrityksille käytännöllinen tapa sitouttaa asiakkaat yritykseen pidemmäksi aikaa. Asiakkainen sitominen varmistaa yrityksen tulevaa kassavirtaa, jolloin sähköyhtiön ei tarvitse olla niin huolissaan asiakkaiden kaikkoamisesta kilpailijoille. Määräaikaiset sopimukset eivät välttämättä kuitenkaan ole kuluttajalle edullisin vaihtoehto. Sähkösopimusta hankkiessa kannattaakin aina puntaroida eri tekijät tarkkaan, ja hintavertailu kannattaa tehdä eri sähköyhtiöiden eri sopimusvaihtoehtojen välillä.

Määräaikainen sähkösopimus ja muutto

Määräaikainen sähkösopimus on helppo irtisanoa muuton yhteydessä – sinun tarvitsee ainoastaan ilmoittaa sähköyhtiölle muuttavasi ja haluavasi irtisanoa sähkösopimuksen. Muuton yhteydessä voit helposti myös kilpailuttaa sähkön ja säästää tulevissa sähkökuluissa.

Halutessasi voit myös siirtää määräaikaisen sähkösopimuksen uuteen asuntoosi. Tällöin sinun tarvitsee ilmoittaa muutostasi etukäteen sähköyhtiölle. Ilmoitus kannattaa tehdä yleensä vähintään 14 vuorokautta ennen muuttoa, jotta saat sähkön varmasti toimimaan välittömästi muuton jälkeen uudessa kodissasi.

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.