Sähkösopimus heti – näin saat sähköt nopeasti voimaan

Muuton yhteydessä uuden asunnon sähköt saattavat helposti onnistua. Muutto on monesti todella stressaavaa aikaa, ja sähköjen hankkiminen uuteen kotiin voi jäädä viime tippaan. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka uuteen asuntoon on mahdollista saada sähkösopimus heti voimaan – tai ainakin melkein.

Mistä uusi sähkösopimus nopeasti?

Tutkimuksemme mukaan keino saada sähkösopimus heti voimaan on hankkia sopimus Fortumilta tai Kotimaan Energialta. Kiireessä suosittelemme valitsemaan sopimukseksi joko toistaiseksi voimassa olevan Fortum Vakion, tai määräaikaisen Kotimaan Energian Hyvä Diili 24kk -sopimuksen.

Fortum Vakio on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus – toisin sanoen voit tehdä sähkön kilpailutuksen ja vaihtaa tämän sopimuksen edullisempaan, kun pahin muuttokiire on ohi. Kotimaan Energian sopimuksella taas voit sitoa sähkön hinnan samaksi kahdeksi vuodeksi ja suojautua näin markkinahintojen muutoksilta.

Kuinka nopeasti saan sähköt voimaan?

Fortum Vakaalla saat parhaimmillaan sähköt uuteen kotiin jo saman päivän aikana. Kotimaan Energian sopimuksen voit saada voimaan seuraavalle päivälle.

Tässä vielä Fortum Vakion parhaat puolet listattuna:

  • Sähköt seuraavalle arkipäivälle ilman lisämaksuja
  • Sähköt samalle arkipäivälle 20€ lisämaksulla, kun tilaus tehdään aamupäivän aikana
  • Sähköt viikonlopuksi 20€ lisämaksulla, kun tilaus tehdään perjantaina aamupäivän aikana
  • Tilaus onnistuu normaalisti Fortumin tilauslomakkeen kautta – valitse vain haluamasi päivämäärä

fortum vakaa - sähkösopimus heti, helposti ja vaivattomasti
Kuvakaappaus – Fortum Vakio

Useimmilla muilla sähköyhtiöillä pikatilaus voi maksaa jopa 50-200€ – Fortumin pikatilauksen hinta on siis varsin edullinen, ja vain pienellä lisämaksulla voit saada sähköt uuteen osoitteeseen jo saman päivän aikana. Lisäksi muut sähköyhtiö eivät kerro sivuillaan tarkasti, kuinka nopeasti uuden sähkösopimuksen saa voimaan – Fortumilla luvataan uuteen asuntoon selkeästi sähköt samana päivänä, kun tilaus tehdään aamupäivän aikana.

Tilaa Fortum Vakio  >

Tilaa Kotimaan Energia Hyvä Diili 24kk >

Muut yhtiöt saattavat myös kehottaa asiakaspalveluun soittamista kiireellisissä tapauksissa, mutta Fortumilla ripeä kytkentä onnistuu myös netissä tehtyyn tilaukseen. Omien kokemustemme mukaan esimerkiksi arkena edellisenä iltana netissä tehty sähkösopimus oli voimassa jo seuraavana päivänä.

Sähköt heti voimaan paikkakunnasta riippumatta

Olipa asuinpaikkakuntasi mikä tahansa, saat sähköt nopeasti voimaan samalla tavalla. Uuden sähkösopimuksen hankinnassa asuinpaikalla ei ole merkitystä, sillä sähköenergiaa voi ostaa samalla tavalla kaikilta sähköyhtiöiltä Suomessa. Ainoastaan siirtoyhtiö määräytyy asuinpaikkakunnan mukaan.

Jos mahdollista, ilmoita muutosta ajoissa sähköyhtiölle

Jotta kiireiseltä sähköntarpeelta vältyttäisiin, tulisi muutosta ilmoittaa omalle sähköyhtiölle suositusten mukaan kaksi viikkoa ennen omaa muuttoa. Tällöin oman sopimuksen saa yleensä siirrettyä ongelmitta uuteen asuntoon.

Mitä vanhalle sähkösopimukselle tapahtuu?

Jos hankit uuteen asuntoosi kiireellisesti uuden sähkösopimuksen, herää mieleen helposti kysymys, mitä vanhalle sähkösopimukselle nyt tapahtuu?

Jos vanha sähkösopimuksesi on määräaikainen, sen voi irtisanoa yksinkertaisesti ilmoittamalla asiasta sähköyhtiölle. Tällöin sähkösopimus purkautuu muuton yhteydessä.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on yleensä 14 vuorokauden irtisanomisajalla, joten tällaisen sopimuksen kohdalla voi joutua maksamaan hetkellisesti kahta sähkösopimusta päällekkäin. Myös toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen saa irtisanottua ilmoittamalla asiasta sähköyhtiölle.

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.

>