Halvin sähkösopimus – näin saat edullista sähköä

Etsinnässä edullinen sähkösopimus? Sähkölaskussa säästäminen on fiksua ja erittäin helppo tapa säästää rahaa. Vertailemalla sähkösopimukset ja valitsemalla itsellesi edullisimman vaihtoehdon säästät rahaa käytännössä ilman haittapuolia.

Tällä hetkellä vertailumme halvin sähkösopimus on Nordic Green Energy Smartti 24kk, jossa sähkön kiinteän hinnan osuus on 33,90 snt/kWh.

Pieniin kohteisiin halvimmat sähkösopimukset ovat Fortumin pakettisopimukset, jotka löytyvät vertailustamme.

Sähkösopimusten hinnat ovat nousseet jälleen kevään jälkeen, johtuen osin Ukrainassa alkaneesta sodasta.

Halvinta sähkösopimusta valitessaan on hyvä huomata, että sähkölaskun kokonaishintaan vaikuttaa sekä itse sähköstä maksettava hinta, että kuukausittainen perusmaksu.

Etenkin pienessä asunnossa asuvan, vähän sähköä kuluttavan henkilön kannattaa huomioida myös perusmaksu, sillä usein halvimman sähkön sopimus ei perusmaksun vuoksi välttämättä ole kokonaisuudessaan edullisin sähkösopimus.

Halvin sähkösopimus löytyy kilpailuttamalla

Kaikkein kätevin tapa löytää omaan käyttöön halvin sähkö on kilpailuttaa sähkösopimukset toimintaan erikoistuneella verkkosivustolla – kuten tällä, jolla juuri nyt olet. Sähkösopimusten vertailukone löytyy täältä.

Vertailukoneemme huomioi automaattisesti myös sähkösopimuksen perusmaksun osuuden sähkölaskun loppusummassa – sinun tarvitsee vain säätää asuntosi (arvioitu) sähkönkulutus koneeseen, jonka jälkeen sähkösopimukset järjestyvät automaattisesti halvimmasta kalleimpaan.

Ennen sähkön kilpailutusta kannattaa tarkistaa tämänhetkinen sähkönkulutus aiemmista sähkösopimuksista. Vaihtoehtoisesti voit myös katsoa suuntaa-antavan arvion asuntosi sähkönkulutuksesta tästä artikkelista.

Yleensä kerrostaloasuntoihin halvin sopimus löytyy jo suuntaa-antavan arvion perusteella. Omakotitalon kohdalla suosittelemme tarkastamaan todellisen vuosikulutuksen johtuen kulutuksen suuremmista vaihteluista eri talojen kesken.

Halutessasi voit myös valita kilpailutuskoneesta myös lisävalintoja, kuten halutun sähköntuotantotavan ja sen, haluatko itsellesi määräaikaisen vai toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen.

Mikä on edullisin sähkö kerrostalossa?

Useimmiten kerrostaloasuntoon kannattaa valita kuukausimaksuton yleissähkösopimus tai pakettihintainen sopimus. Koska sähkönkulutus on kerrostaloasunnossa pientä, ei itse sähköstä maksettava hinta yleensä muodosta kovin suurta osuutta sähkölaskun loppusummasta.

Vähäisen kulutuksen taloudessa onkin helppo ottaa vahingossa turhan kallis sopimus valitsemalla epähuomiossa sähkösopimuksen, jossa sähkön hinta on halvin mutta perusmaksu onkin tavallista korkeampi.

Sivustoltamme löytyvän vertailukoneen avulla on helppo välttää tämä virhe – sähkösopimusten kohdalla näet niitä vertaillessasi samalla myös perusmaksun.

Pörssisähkö yleensä edullisin vaihtoehto isompiin kotitalouksiin

Suuremmille, yli kahden hengen kerrostalokotitalouksille kaikkein halvin sähkösopimus on yleensä pörssisähkö edullisella perusmaksulla. Pörssisähkössä sähkön hinta vaihtelee koko ajan, ja sähköstä maksettava hinta määräytyy pörssin spot-hinnan mukaan. Tämän johdosta sähkö on esimerkiksi yöllä halvempaa, ja sähkön hinta voi vaihdella paljon myös pidemmällä aikavälillä.

Pörssisähkön hintaa on siis vaikea ennustaa ja siinä on vaihtelua, mutta tämä sopimustyyppi on silti lähes kaikessa käytössä halvin vaihtoehto pitkällä aikavälillä. Vertailukoneessamme voit suodattaa näkyviin pörssisähkö-sopimukset kohdasta ”hinnoittelutapa”.

Halutessasi voit myös tutustua pörssisähkön edeltävien kuukausien keskihintoihin täällä.

Halpaa sähköä omakotitaloon – näin se onnistuu

Edullinen sähkösopimus löytyy omakotitaloon samoilla perusperiaatteilla kuin kerrostaloonkin. Suurimpana erona on kilpailutuksen tärkeys – siinä missä kerrostaloasunnossa edullista sähköä käyttämällä säästöt eivät välttämättä ole kovin suuret, voi omakotitalossa tilanne olla toinen.

Omakotitaloissa lämmitys tapahtuu monesti sähköllä, jonka vuoksi edullinen sähkösopimus voi tuoda merkittäviäkin säästöjä vuositasolla. Kerrostaloon verrattuna halpa sähkösopimus tarkoittaa myös useimmiten nimenomaan halpaa sähkön hintaa, sillä suuremman kulutuksen vuoksi perusmaksu ei ole enää niin tärkeä, vaan itse sähköstä maksettava hinta nousee suurempaan rooliin.

Edullista sähköä pörssistä

Kuten kerrostalossa, omakotitalossakin useimmiten kokonaisuutena halvin sähkö pitkässä juoksussa saadaan pörssisähkön avulla. Tämä etenkin silloin, kun sähkönkäyttöä on mahdollista optimoida lämminvesivaraajan avulla. Pörssisähkön huonona puolena on ennustettavuuden huonous ja mahdolliset piikit hinnoissa, mutta pitkällä aikavälillä tämä on usein paras ja halvin sähkösopimus.

Pörssisähköä löytyy monen eri sähköyhtiön valikoimista, joten ennen sopimuksen tekemistä kannattaa vertailla perusmaksut ja sähköyhtiön marginaalit myös pörssisähkön kohdalla. Vertailun voit tehdä helposti vertailukoneellamme.

Halvinta sähköä säännöllisellä vertailulla

Halvin sähkö pitkällä aikavälillä löytyy kilpailuttamalla sähkösopimus säännöllisesti. Vaikka pörssisähkö on lähes aina halvin sopimustyyppi, kannattaa myös nämä sopimukset vertailla perusmaksun ja marginaalin osalta säännöllisesti.

Tällä hetkellä halvin sähkö ei välttämättä ole kaikista halvin vaihtoehto enää vuoden, tai edes puolen vuoden kuluttua. Tämän vuoksi sähkön kilpailutus kannattaa tehdä säännöllisesti – vain näin voit varmistaa, että käytössäsi on halvin sähkö myös tulevaisuudessa.

Usein kysyttyä

Miten saan halvimman sähkösopimuksen?

Halvin sähkö löytyy vertailemalla. Koska sähköyhtiöt päivittävät sähkösopimuksiaan jatkuvasti ja lopullinen hinta riippuu asumismuodosta ja sähkönkulutuksen määrästä, emme voi yksiselitteisesti kertoa, minkä sähköyhtiön sopimus on kaikkein halvin. Halvimman sähkösopimuksen löydät vertailemalla eri sähköyhtiöiden tämän hetken sopimukset etusivullamme.

Miten saan halvan sähkön siirtohinnan?

Sähkön siirtohinnoittelua ei valitettavasti voi kilpailuttaa, sillä siirron hinta määräytyy aina paikallisen sähkönsiirrosta vastaavan yhtiön hinnaston mukaan. Et siis voi vaihtaa siirrosta vastaavaa yhtiötä tai kilpailuttaa siirron hintaa – voit kilpailuttaa ainoastaan sähkön tuotannosta vastaavat yritykset.

Kuinka usein sähkösopimusten hinnat muuttuvat?

Sähkösopimusten hinnat muuttuvat sähköyhtiöiden mukaan – monesti tätä voi tapahtua hyvin tiheään tahtiin. Yleensä kiinteähintaisten sopimusten hinnat muuttuvat pitkän aikavälin pörssisähkön hintojen ja ennusteiden mukaan. Pörssisähköä tarjoavien sopimusten hinnat eivät usein muutu aivan niin paljoa, johtuen niiden eri luonteisesta hinnoittelusta.

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.

>