Lumo Energia

Yhteystiedot

postiOsoite

Lumo Energia Oyj

Teollisuuskatu 21

00510 Helsinki

Sähköposti

asiakaspalvelu@lumoenergia.fi

Puhelinnumero

09 4272 0444

Vertaa eri yhtiöiden sähkösopimukset

Lumo Energia

Vuonna 2015 Helsingin Vallilassa toimiva Lumo Energia on sähköyhtiö, joka myy ostamaansa sähköä eteenpäin erilaisten sähkösopimusten kautta. Lumo Energia on vielä suhteellisen pieni, mutta jalansijaansa kasvattava kotimainen sähkönmyyjä. Lumo työllistää 20 työntekijää ja sen liikevaihto oli vuonna 2020 15,5 miljoonaa euroa.

Yrityksen tavoitteena on yksinkertaistaa sähkönmyynnin palveluketjua ja tarjota asiakkailleen edullisia ja käyttäjäystävällisiä palveluita. Lumo Energia myy sähköä niin kotitalouksille kuin yrityksillekin. Sähkösopimusten lisäksi Lumo Energia myy aurinkopaneeleita avaimet käteen -paketteina. Lumolta löydät monipuoliset sähkösopimukset sekä ajantasaista tietoa sähköntuotantoalan kehityksestä.

Lumo ostaa myymänsä sähkön pohjoismaisesta Nord Pool -sähköpörssistä, joka tarjoaa kohtaamispaikan sähkön tuottajille ja sen myyjille. Nord Pool -sähköpörssissä myydään sähköä tuntikohtaisella hinnalla, josta käytetään nimitystä spot-hinta. Hinta muodostuu kysynnän ja tarjonnan mukaan, ja tästä sähköä ostava asiakas pääsee mahdollisesti hyötymään saamalla parhaan mahdollisen sähkönhinnan. Toisaalta markkinoiden heilahtaessa pörssisähkön hinta saattaa myös nousta.

Sähköä monella tapaa

Lumo Energian myymän sähkön alkuperä on lähtökohtaisesti sekasähköä, mikä tarkoittaa sitä, että sen alkuperä on varmentamaton ja se on voitu tuottaa millä tahansa tuotantotavalla. Sekasähkö on yleensä erityisen edullista.

Tämän lisäksi Lumo Energian kaikkiin sähkösopimuksiin voi halutessaan myös valita luontoystävällisemmän sähköntuotantotavan. Lumo Energia myy EKOenergia-merkin saanutta sähköä, joka on Suomen Luonnonsuojeluliiton kehittämä, voittoa tavoittelematon tuotemerkki. Tämän kansainvälisesti hyväksytyn tuotemerkin saadakseen myytävän energian tulee täyttää ympäristöjärjestöjen asettamat tiukat kriteerit. Sähkön tulee olla kestävästi tuotettua ja tuotantolaitosten sijaita alueilla, joilla ne eivät estä luonnon normaalia kiertokulkua.

Lumo Energian tarjoama EKOenergia on tuotettu tuulivoimalla ja sitä tuotetaan vain alueilla, joilla tuotantolaitokset eivät häiritse lintujen pesimistä ja normaalia elämää. Lisäksi EKOenergian kautta rahoitetaan projekteja, joilla uusiutuvia energiamuotoja kehitetään edelleen.

Lumo Energian palvelu

Vaihtaessasi sähkösopimuksesi Lumo Energialle kuluu vaihdossa 15 vuorokautta. Muuton yhteydessä uusi sopimus kannattaa tehdä ainakin 5 vuorokautta ennen muuttopäivää. Normaali irtisanomisaika Lumo Energian toistaiseksi voimassa olevissa sähkösopimuksissa on 14 vuorokautta. Lumo Energian asiakaspalvelun tavoittaa joko soittamalla arkisin tai aukioloaikojen ulkopuolella sähköpostitse tai nettisivuston Lumo-botin välityksellä.

Lumo Energialla asiakas voi valita joko määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan sopimustyypin. Määräaikainen sähkösopimus voidaan solmia 6 kuukauden, vuoden tai kahden vuoden ajalle. Kilowattitunnille sopimuksen tekohetkellä määritelty hinta on sama koko sopimuskauden ajan.

Tämä onkin kätevä sopimustyyppi niille, jotka eivät halua päivittää sähkösopimustaan useasti tai seurata jatkuvasti sähkön hinnan muutoksia. Määräaikainen sopimus on kätevä, etenkin silloin kun kotitaloudessa kulutetaan kohtuullisen paljon sähköä. Kaikkiin määräaikaisiin sopimuksiin voidaan valita EKOenergia, jolloin kaikki ostettu sähkö on tuotettu kestävän kehityksen periaatteilla.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on kätevä silloin, jos et halua sitoutua pitkäksi aikaa. Toistaiseksi voimassa olevaan sopimukseen voi valita pörssisähkön tai EKOenergian. Jos haluat käyttää pörssisähköä, voit edelleen valita MarkkinaPlus tai Tuntispot -sopimuksen. MarkkinaPlus käyttää kuukausittain muuttuvaa kilowattituntihintaa, kun taas Tuntispot-sopimuksessa sähkön hinta perustuu tunneittain muuttuvaan sähkön hintaan. Hyvä-sähkösopimus taas hyödyntää EKO-energiaa, joka on 100 % tuulivoimaa.

Valittavanasi on myös Tasaraha-paketti, jonka avulla tiedät aina varmasti, minkä suuruisen sähkölaskun saat joka kuukausi. Maksat siis saman hinnan käyttämästäsi sähköstä joka kuukausi riippumatta siitä, miten paljon tulet käyttäneeksi sähköä.

Lumo Energia räätälöi myös halutessasi kotitalouteesi sopivan aurinkosähköjärjestelmän. Laske kätevän laskurin avulla, minkälainen järjestelmä omalle katollesi sopii ja mitoita paneelien määrä oikein. Mahdollisen ylijäävän energian voit myydä takaisin Lumo Energialle.

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.