Kotimaan Energia

Vertaa eri yhtiöiden sähkösopimukset

Kotimaan Energia (entiseltä nimeltään Suomen Energiayhtiö) oli suomalainen, Fortumin omistuksessa oleva sähköyhtiö. Kotimaan energin liikevaihto oli v. 2018 n. 43 miljoonaa euroa. Kotimaan Energia on perustettu vuonna 2005, ja yhtiö pitää kotipaikkaansa Espoon Keilaniemessä.

Yhtiö on muuttanut omistusrakennettaan useaan otteeseen viime vuosien aikana. Vuonna 2013 Norjan suurin verkkoyhtiö Hafslund osti silloisen Suomen Energiayhtiön, mutta vuonna 2017 sähkönmyyntitoiminnot siirtyivät kokonaan Fortumille. Fortum oli mukana jo aiemmin epäsuorasti, omistaessaan 34 prosenttia Hafslund-konsernista.

Kotimaan Energia on ollut useasti otsikoissa harhaanjohtavan markkinoinnin ja yllättäen tehtyjen sähkösopimusten vuoksi. Vuonna 2017 Kuluttajavirasto huomautti Kotimaan Energiaa puhelinmyyjien toiminnasta. Myyjät olivat lähettäneet sähkösopimuksia asiakkaille, jotka luulivat saavansa vain tarjouksen sopimuksesta. Vuonna 2018 ongelmat jatkuivat, ja tällöin yhtiö nousi otsikoihin Gigantissa tehdyistä sopimuksista, joissa asiakkaat jälleen luulivat saavansa vain tarjouksen eivätkä olleet tietoisesti tehneet uutta sähkösopimusta.

Vuonna 2022 Kotimaan Energian liiketoiminta sulautui Fortumiin, ja Kotimaan Energian brändi poistui markkinoilta.

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.