Sähkön hinta nousee ennätysvauhdilla – kilpailuta sähkösopimus vielä kun voit

12.07.2022

Sähkön hinta on heinäkuussa 2022 jälleen poikkeuksellisen korkeisiin lukemiin.

Normaalisti sähkön markkinahinta on kesällä pyörinyt 3-5 snt/kWh tuntumassa, mutta tässä heinäkuussa sähkön hinta on noussut hetkittäin jopa yli 60 senttiin saakka.

Sähkön markkinahintojen nousu on nostanut kaikkien sähkösopimusten hintoja jo viime kesästä alkaen. Keväällä hintojen suhteen oli jo nähtävissä hetkittäistä laskua, mutta viime viikkojen markkinahintojen muutokset ovat nostaneet lähes kaikkien sähkösopimusten hintoja nopeasti.

Määräaikaisten sopimusten hinnat kolminkertaistuneet vuodessa

Halvimpienkin määräaikaisten sopimusten hinnat ovat nyt jo noin kolminkertaistuneet vuoden takaisesta, eikä nousulle näy loppua – päinvastoin, hintojen nousu on viimeisinä viikkoina ja päivinä kiihtynyt entisestään.

Nyt voikin olla viimeiset mahdollisuudet kilpailuttaa oma sähkösopimus ja lukita oma sähköstä maksettava hinta samalle tasolle.

Erityisen tärkeää kilpailutus on pörssisähkön omistajille; pörssisähkössä käyttäjä maksaa sähköstään joka tunti Nord Pool -pörssin markkinahintaa, ja kuten edellä mainittiin, markkinahinnat ovat olleet pahimmillaan jopa yli 60 snt/kWh.

Mikäli markkinahintojen nousu jatkuu nykyisen kaltaisena, voi myös sähkösopimusten hintojen nousu jatkua vielä kuukausia. Nyt saattaakin olla viimeiset mahdollisuudet lukita sähkön hinta edulliseksi talvea varten.

Pörssisähkössä suuret riskit ensi talveksi

Suosituksemme pörssisähkön omistajille on vaihtaa sopimus nyt toistaiseksi voimassa olevaan yleissähkösopimukseen, jossa hinta on lukittu samaksi ainakin muutaman kuukauden ajalle.

Monet yhtiöt ovat jo nostaneet hintojaan viimeisen 1-2 viikon aikana, ja useilla yhtiöillä määräaikaisissa sopimuksissa sähkön hinta on jo yli 20 senttiä kilowattitunnilta.

Tämän hetken edullisimmat sopimukset voit tarkastaa vertailustamme. Mikäli nykyisen sähkösopimuksen hinta arveluttaa ensi talvea ajatellen, suosittelemme vaihtamaan sopimuksen ennen kuin on liian myöhäistä. Sähköyhtiöt muuttavat myynnissä olevien määräaikaisten sopimusten hintoja yleensä ilman ennakkovaroituksia.

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.