Sähkön hinta nousee ennätysvauhdilla – kilpailuta sähkösopimus vielä kun voit

Sähkön hinta on noussut syksyllä 2021 ennätysnopeasti uusiin ennätyslukemiin. Normaalisti markkinahinta sähkölle Nord Pool -pörssissä on pyörinyt 3-5 snt/kWh tuntumassa, mutta syyskuussa sähkön hinta on noussut hetkittäin jopa yli 25 snt/kWh -lukemiin saakka.

Sähkön markkinahintojen nousu on nostanut kaikkien sähkösopimusten hintoja jo useiden kuukausien ajan. Hinnat ovat tällä hetkellä noin 50% korkeammat kuin vielä kesä-heinäkuussa, eikä nousulle näy loppua – päinvastoin, hintojen nousu on viimeisinä viikkoina ja päivinä kiihtynyt entisestään.

Nyt voikin olla viimeiset mahdollisuudet kilpailuttaa oma sähkösopimus ja lukita oma sähköstä maksettava hinta samalle tasolle. Erityisen tärkeää kilpailutus on pörssisähkön omistajille; pörssisähkössä käyttäjä maksaa sähköstään joka tunti Nord Pool -pörssin markkinahintaa, ja kuten edellä mainittiin, markkinahinnat ovat olleet pahimmillaan jopa yli 25 snt/kWh.

Hinta on ollut korkealla myös korkeimpien piikkien ulkopuolella: esimerkiksi aikavälillä 13.9. – 20.9. sähkön keskihinta oli 13,57 snt/kWh.

Mikäli markkinahintojen nousu jatkuu nykyisen kaltaisena, voi myös sähkösopimusten hintojen nousu jatkua vielä kuukausia. Erityisen kalliiksi tämä tulee pörssisähkösopimuksen omistajille, jotka maksavat sähköstään koko ajan markkinahintaa.

Suosituksemme pörssisähkön omistajille on vaihtaa sopimus nyt toistaiseksi voimassa olevaan yleissähkösopimukseen, jossa hinta on lukittu samaksi ainakin muutaman kuukauden ajalle. Tällä hetkellä markkinoiden edullisin tällainen sopimus on Fortum Vakaa, jossa sähköä saa nyt hintaan 5,96 snt/kWh & ensimmäiset 6kk ilman perusmaksua. Monet muut yhtiöt ovat jo poistaneet edulliset sopimukset tarjonnasta, joten tämä tarjous kannattaa hyödyntää ennen kuin on liian myöhäistä.

Sähkön hintojen noususta voit halutessasi lukea lisää HS:n artikkelista: Sähkön hinta uhkaa nousta – ”Talvella kannattaa varautua historiallisesti katsottuna koviin hintoihin”

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.

>