Määräaikaisten sähkösopimusten hinnat kolminkertaistuneet vuodessa

12.07.2022

Määräaikaisten sähkösopimusten hinnat ovat kolminkertaistuneet viime heinäkuusta.

Vielä vuosi sitten määräaikaisen 24kk sopimuksen sai alle 5 snt/kWh hintaan, mutta nyt tilanne on toinen: markkinoiden edullisimmissakin 24kk sähkösopimuksissa sähköstä saa maksaa lähes 15 senttiä kilowattitunnilta.

Hintojen nousulle ei näy loppua

Siinä missä 15 snt/kWh sähkösopimus voi tuntua nyt kalliilta, saattaa tämäkin hinta olla pian historiaa. Sähkön markkinahinnat ovat tyypillisesti olleet edullisimmillaan juuri heinäkuussa, mutta tänä vuonna tilanne on poikkeuksellinen: markkinahinnat ovat lähes yhtä korkealla kuin viime talven kovimmissa hintapiikeissä.

Määräaikaisten sopimusten hinnat ovatkin nousseet viime viikkoina nopeasti, ja useimmilla sähköyhtiöillä 24kk sopimukset maksavatkin jo yli 20 senttiä kilowattitunnilta.

Viimeiset hetket varmistaa sähkön hinta alle 20 sentin ensi talvea varten?

Viime viikkojen sähkösopimusten hintojen nousu herättääkin nopeasti kysymyksen: onko nyt viimeiset hetket tilata itselleen sähkösopimus, jolla sähköä saa ensi talvena alle 20 sentin?

Kesällä sähkön hinnat ovat yleensä olleet edulliset, mutta tämän vuoden muuttunut tilanne herättää huolta ensi talven sähkön markkinahinnoista.

Pörssisähköä käyttävät kotitaloudet saattavat joutua maksamaan sähköstä ensi talvena jopa enemmän kuin viime talvena, ja määräaikaista sähkösopimusta harkitsevan henkilön kannattaakin toimia nopeasti. Viimeinen vuosi on osoittanut, ettei markkinahintoja osaa ennustaa sen paremmin sähköyhtiöiden ammattilaiset kuin tavallisetkaan kuluttajat.

Mikäli korkeat markkinahinnat laittavat omalla kohdalla miettimään oman talouden kestokykyä ensi talven osalta, voi määräaikaisten sopimuksen tilaaminen olla nyt paras valinta.

Jos taas oma talous kestää riskinoton sähkön hintojen suhteen, voi halutessaan valita markkinahinnoitellun pörssisähkösopimuksen. Myös välimuotoja löytyy – vertailumme yksi suosituin tuote onkin tällä hetkellä 3kk jaksoissa hinnoiteltu, toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Vertailumme edullisimpaan sopimuksiin pääset tutustumaan tästä.

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.