PKS / Pohjois-Karjalan Sähkö Oy

Yhteystiedot

Käyntiosoite

PKS Kauppa IsoMyy

Kauppakatu 25

80100 Joensuu

Sähköposti

asiakaspalvelu@pks.fi

Puhelinnumero

013 2663 100

Vertaa eri yhtiöiden sähkösopimukset

Pohjois-Karjalan Sähkö Oy

PKS eli Pohjois-Karjalan Sähkö on Joensuussa kotipaikkaansa pitävä sähköyhtiö, joka tuottaa sähköä Pohjois-Karjalan alueella sijaitsevissa voimalaitoksissaan. Se myös rakentaa ja ylläpitää sähköverkkoja Pohjois-Karjalan ja Itä-Savon alueella. Lisäksi se myy sähköä niin Itä-Suomen alueella kuin myös muualle Suomeen. PKS palvelee kotitalouksia tarjoamalla asiakkailleen heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa sopivia sähkösopimuksia. Lisäksi tämä sähköyhtiö tarjoaa energiaa myös teollisuudelle. Sähkön tuotannossa on siirrytty yhä kestävämpiin tuotantomenetelmiin. Lue lisää PKS:n palveluista sekä siitä, minkälaista sähköä se tuottaa.

PKS:n sähkösopimukset

Pohjois-Karjalan Sähkön valikoimassa on tarjolla useita erilaisia sähkösopimuksia, joista jokainen voi valita itselleen parhaiten sopivan paketin. Voit valita määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen. Lisäksi valittavanasi on muuttuva pörssisähkö tai kiinteähintainen sähköpaketti. Kaikkiin sähkösopimuspaketteihin on valittavissa sekasähkö, tuuli- tai vesivoimalla tuotettu sähkö.

Priima-sopimus tarjoaa mahdollisuuden hyötyä tuntikohtaisesti muuttuvasta pörssisähkön hinnasta. Halutessasi voit valita myös kiinteän sähkönhinnan.

Oiva-sopimuksen sähkön hinta seuraa markkinoiden muutoksia ja se päivitetään neljä kertaa vuodessa. Oiva Plus taas soveltuu kotitalouksille, joiden vuotuinen sähkönkulutus on yli 2500 kWh.

Optimi kuukausi -sopimuksen hinta päivitetään kuukausittain markkinahinnan mukaan.

Optimi Takuu -sopimuksessa sähkön hinta pysyy kiinteästi samana koko sopimuskauden ajan.

Sähkön tuotantotavat

Pohjois-Karjalan Sähkö antaa asiakkailleen mahdollisuuden valita itseään eniten kiinnostavan tuotantotavan. Valitse sekasähkö, tuuli- tai vesivoimalla tuotettu sähkö tai asenna kiinteistöösi aurinkosähköjärjestelmä.

PKS tuottaa sähköä perinteiseen tapaan useissa vesivoimaloissaan, jotka sijaitsevat Kuurnassa, Puntarikoskella, Jänisjoessa, Puhoksessa, Kuokkastenkoskella, Louhikoskella ja Palokissa. Vesivoima on uusiutuva energian tuotantotapa, mikä tekee tästä energiamuodosta kestävää kehitystä tukevan tavan tuottaa sähköä.

Vesivoiman lisäksi Pohjois-Karjalan Sähkö Oy tuottaa energiaa tuulivoimalla. Tuulivoimalat sijaitsevat Torniossa, Kemissä ja Vaasassa. Tornion Röyttäässä sijaitseva tuulipuisto on suomen tehokkain tuulivoimapuisto ja se tuottaa noin 7000 kotitalouden vuosittain tarvitseman määrän sähköä.

Halutessasi PKS myös suunnittelee, mitoittaa ja toimittaa talouteesi parhaiten soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän. Voit myös myydä ylijäämäisen aurinkosähkösi PKS:lle ja käyttää pörssin sähkön hinnan nousut eduksesi.

PKS lyhyesti

Pohjois-Karjalan Sähkö perustettiin Joensuussa vuonna 1945 ja sen toimialaan kuuluu sähkön tuotanto, siirto, myynti ja sähköverkoston rakentaminen. PKS työllistää vajaat 300 työntekijää ja sen liikevaihto on yli 120 miljoonaa euroa. Pohjois-Karjalan Sähkö omistaa 11 vesivoimalaitosta, jotka tuottavat energiaa noin 90 000 PKS:n asiakkaalle.

Pohjois-karjalan Sähkö Oy on vastuullinen sähköntuottaja

PKS toimii vastuullisesti ja pyrkii edistämään kestävästi tuotetun sähkön lisäämistä. Lisäksi se on käynnistänyt erilaisia hankkeita, joiden tarkoituksena on säästää ja suojella maamme luontoa. Esimerkiksi sen Louhikoskella sijaitseva voimalaitos ollaan purkamassa. Tällä toimenpiteellä voimalaitoksen voimanlähteenä toiminut Saramojoki palautuu luonnolliseen tilaan, jolla edistetään kalakannan ja ympäröivän luonnon elpymistä. Toinen ajankohtainen hanke on pyrkimys elvyttää järvilohen kantaa Saimaan vesistöissä. Laurinvirta-projektin avulla entisen voimalaitoksen tulvauomaan mahdollistettiin alue, jossa järvilohi voi lisääntyä ja jossa poikaset saavat kehittyä rauhassa.

Aurinkotuottaja.fi -palvelu

PKS:n ylläpitämä, nykyään suljettu aurinkotuottaja.fi -palvelu kertoi, millaisia mahdollisuuksia sähkösopimus ja sähkön omatuotanto parhaimmillaan mahdollistavat. Sivustolta löytyi aurinkotuottajalle ja sitä harkitsevalle suunnitellut palvelut, joilla homma hoituu helposti.

Aurinkosähköjärjestelmä on iso hankinta ja investointi. Pohjoinen sijaintimmekin verottaa hiukan aurinkopaneelin tuottoa eteläisempiin maihin verrattuna. Siksi sähkön omatuotannosta olisi suotavaa saada kaikki mahdollinen hyöty irti.

Tähän olemme koostaneet PKS:n aurinkotuottaja.fi -palvelun keskeisimmät sisällöt:

Pientuotannosta yli jäävän sähkön myynti kannattaa!

Aurinkotuottajana saat sähköstä aina parhaan hinnan, kun käytät siitä mahdollisimman paljon itse ja korvaat sillä sähkön siirtomaksuja. Lisätuloja saat myymällä aurinkosähkön omatuotannosta yli jäävän sähkön meille. Aurinkosähköä syntyy eniten päivällä, jolloin sähkön tuntihinnat ovat aina korkeimmillaan sähköpörssissä. Myymällä sähkön omatuotannosta yli jääneen sähkön meille, maksamme siitä sinulle pörssisähkön täyden tuntikohtaisen hinnan ilman kuluvähennyksiä heti seuraavassa sähkölaskussa.

Muuna aikana, kun aurinkosähköä ei ole saatavilla tai se ei kata koko sähköntarvettasi, voit ostaa sähkösi Priima -pörssisähkösopimuksella. Silloin hyödynnät kaikkein halvimmat pörssisähkön tunnit. Valittavissasi ovat toki myös kaikki muut sähkösopimusvaihtoehtomme.

MISTÄ AURINKOTUOTTAJAN SÄHKÖN HINTA MUODOSTUU?

Käytä tuottamaasi aurinkosähköä itse – Valitse mieleinen sähkösopimus lisäsähkön ostoon – Valitse halutessasi tuotantotapa lisäsähkölle – Myy ylijäänyt aurinkosähkö meille päivän hintaan

Priima on aurinkotuottajan oma sähkösopimus

Aurinkotuottaja-palveluumme kuuluu, että voit valita valikoimastamme juuri sellaisen sähkösopimuksen, joka palvelee parhaiten sinua. Useimmat sähkön aurinkosähkön tuottajat ovat valinneet Priima-sähkösopimuksen, jolla voit ostaa sähköä tuntikohtaisella hinnalla tai tehdä halutessasi hintakiinnityksiä vuosineljänneksittäin jopa kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Saat samalla sähkön omatuotannosta ylitse jäävälle aurinkosähkölle aina parhaan hinnan myymällä sitä päivisin, jolloin sähkön hinta muutoinkin korkeimmillaan. Voit myös ostaa sähkösi täysin päästöttömänä, kun valitset GO-alkuperämerkityn vesi- tai tuulivoiman. Omaa sähkönkäyttöäsi ja kustannuksiasi voit seurata helposti Live -palvelussa missä ja milloin haluat.

ASIAKKAAT KERTOVAT

On mukava tunne, kun ei ole itse lainkaan aiheuttamassa päästöjä omalla energiankäytöllään, vaan vähentämässä niitä.”

Miksi PKS on paras kumppani aurinkosähkön tuottajalle

Olemme suomalainen energia-alan palveluyritys, joka on erikoistunut tuottamaan ja kehittämään energiapalveluja, joiden avulla asiakkaat voivat helpommin hallita omaa energian käyttöään ja kustannuksiaan.

Liiketoimintamme koostuu kolmesta yksiköstä, joista Sähkökauppa vastaa sähkön tuotannosta ja hankinnasta sekä sähkön myynnistä koko Suomeen. PKS Sähkönsiirto Oy vastaa sähköverkon rakentamisesta sekä kunnossapidosta Pohjois-Karjalassa ja itäisessä Savossa. Verkostourakointia harjoittaa siihen erikoistunut urakointiyhtiömme ENERKE Oy. Pääkonttorimme sijaitsee Joensuussa.

Aurinkosähkön tuottajalle

Ota aurinkopaneeleistasi kaikki hyöty irti

Käytä itse mitä tarvitset, myy loput pörssin tuntihinnalla ilman kuluvähennyksiä!

Aurinkotuottaja-palvelulla optimoit tuotantosi hyödyt

Aurinkosähköjärjestelmässä on paljon rahaa kiinni ja siksi laitteista olisi hyödyllistä saada kaikki mahdollinen hyöty irti. Aurinkosähköstä saat parhaan hyödyn, kun korvaat sillä mahdollisimman paljon omaa sähkönkäyttöäsi. Tämän lisäksi aurinkopaneeleiden hankinnan kannattavuuteen vaikuttaa, kuinka paljon ylijäämäsähköä syntyy ja millä hinnalla sen myyt verkkoon. Oman kiinteistösi soveltuvuuden aurinkosähkön tuottamiseen voit tarkistaa helposti AURINKOLASKURILLAMME

Aurinkopaneeleilla täyteen omavaraisuuteen pyrkiminen ei ole Suomen olosuhteissa taloudellisesti mitenkään järkevää ja siksi lisäsähkö kannattaa ostaa edelleen verkosta. PKS:n asiakkaana voit ostaa lisäsähkön PKS Priima -sopimuksella, jolloin hyödynnät automaattisesti sähköpörssin halvimmat ilta- ja yötunnit. Aurinkotuottaja-palvelumme avulla yhdistät nämä kolme osatekijää toimivaksi kokonaisuudeksi ja maksimoit aurinkosähköjärjestelmäsi tuottavuuden.

MIKSI TUNTIHINTAINEN PKS PRIIMA SOPII HYVIN AURINKOSÄHKÖN KAVERIKSI?

Aurinkosähköä syntyy päiväsaikaan usein yli oman tarpeen, jolloin sähkön hinta on pörssissäkin korkeimmillaan. Näin saat samalla myymällesi yli jääneelle aurinkosähkölle parhaan hinnan. Iltaisin ja öisin ostat lisäsähköä pörssistä pohjahintaan.

MISTÄ AURINKOTUOTTAJAN SÄHKÖN HINTA MUODOSTUU?

Priima on aurinkotuottajan oma sähkösopimus

Aurinkotuottaja-palveluumme kuuluu, että voit valita valikoimastamme juuri sellaisen ähkösopimuksen, joka palvelee parhaiten sinua. Useimmat sähkön omatuotantoa hyödyntävät ovat valinneet Priima -sähkösopimuksen, jolla voit ostaa sähköä tuntikohtaisella hinnalla tai tehdä halutessasi hintakiinnityksiä vuosineljänneksittäin jopa kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Saat samalla omatuotannosta ylitse jäävälle sähkölle aina parhaan hinnan myymällä sitä päivisin, jolloin sähkön hinta muutoinkin korkeimmillaan. Voit myös ostaa sähkösi täysin päästöttömänä, kun valitset GO-alkuperämerkityn vesi- tai tuulivoiman. Omaa sähkönkäyttöäsi ja kustannuksiasi voit seurata helposti Live -palvelussa missä ja milloin haluat.

Aurinkosähkön suunnittelijalle

Aurinkosähkö on tulevaisuuden tapa tuottaa sähköä jo nyt

Harkitsetko sähkön omatuotannon aloittamista? Tutustu Aurinkotuottaja-palveluun ja liity joukkoon!

OTA KAIKKI HYÖTY IRTI AURINGOSTA!

Aurinkosähkö tarkoittaa auringon tuottaman säteilyenergian muuttamista sähköenergiaksi aurinkopaneeleiden avulla. Etelä-Suomen korkeudella jokainen neliömetrin kokoinen ala vastaanottaa vuoden aikana noin 1 000 kilowattituntia aurinkoenergiaa, eli saman verran kuin esimerkiksi Pohjois-Saksassa. Aurinkopaneelin tuotto paranee viileässä ilmassa, joten Suomen olosuhteissa saadaan tuotettua suhteellisesti enemmän aurinkosähköä lyhyemmässä ajassa kuin etelän lämpimissä maissa.

Suomessa aurinkosähköä pystytään aurinkopaneeleilla tuottamaan käytännössä maaliskuun ja marraskuun välisenä aikana. Aurinkosäteilyn määrästä voidaan sähköenergiaksi muuttaa noin 15 prosenttia. Aurinkosähköjärjestelmä tuottaa tasasähköä, joka muutetaan invertterin avulla normaaliksi, sähkölaitteiden ymmärtämäksi 220 voltin vaihtosähköksi.

Aurinkolaskurin käyttö on helppoa ja nopeaa: hae oma kiinteistösi kartalle syöttämällä osoite hakukenttään, valitse ilmakuvasta oma kiinteistösi ja tarkastele eri vaihtoehtoja.

MARKKINOIDEN PARHAAT PALVELUT AURINKOTUOTTAJALLE

1. Laadukas aurinkosähköjärjestelmä

Aurinkotuottaja-pakettimme sisältävät kaiken tarvittavan avaimet-käteen-toimituksena. Laitteisto on suunniteltu kestämään Suomen vaativat olosuhteet ja niillä on jopa 10 takuu.

2. Osta edullisinta sähköä

Kun aurinkosähkön omatuotanto ei riitä, voit ostaa lisäsähkön Priima-sähkösopimuksella. Silloin hyödynnät automaattisesti pörssin halvimmat tunnit ja säästät lisää!

3. Paras hinta ylijäämäsähköstä

Ostamme kaiken yli jäävän aurinkosähkösi tuntikohtaiseen pörssihintaan ilman lisäkuluja tai vähennyksiä. Tuottamasi sähkön arvon hyvitämme suoraan laskussa.

4. Seuraa tuotantoa helposti

Voit seurata myymäsi ylijäämäsähkön määrää ja tuottoa sekä sähkön ostoasi netissä OmaPKS-palvelussa.

Aurinkotuottaja-sopimus haukkaa ison palan pois sähkölaskustasi

Aurinkosähköjärjestelmä on monelle meistä merkittävä investointi ja siksi aurinkopaneelin tuotto halutaan maksimoida. Saat aina parhaan hinnan omatuotantosähkölle, kun käytät sitä mahdollisimman paljon itse ja korvaat sillä myös sähkön siirtomaksuja.

Lisätuloja saat myymällä tarpeesi yli jäävän aurinkosähkön meille. Sähköä syntyy eniten päivällä, jolloin sähkön tuntihinnat ovat aina korkeimmillaan sähköpörssissä. Kun myyt sähkön omatuotannolla syntyvän käytöstä ylitse jäävän aurinkosähkön meille, maksamme siitä pörssisähkön täyden tuntikohtaisen hinnan ilman kuluvähennyksiä heti seuraavassa sähkölaskussa.

Muuna aikana, kun aurinkopaneelin tuotto ei kata koko sähköntarvetta, voit ostaa sähkösi PKS Priima -pörssisähkösopimuksella ja hyödynnät näin kaikkein halvimmat pörssisähkön tunnit. Talvisaikaan aurinkopaneelin tuotto ei riitä ja aurinkosähköä ei synny, voit ostaa sähköä sähköpörssin tuntihinnalla tai halutessasi vakauttaa sähkön hintaa tekemällä hintakiinnityksiä.

Saat myös aurinkopaneelit luotettavien yhteystyöurakoitsijoidemme kautta. Tutustu erilaisiin aurinkopaneeleihin ja aurinkosähköjärjestelmiin ja valitse itsellesi sopivin asennusliike!

Priima on aurinkotuottajan oma sähkösopimus

Aurinkotuottaja-palveluumme kuuluu, että voit valita valikoimastamme juuri sellaisen sähkösopimuksen, joka palvelee parhaiten sinua. Useimmat sähkön omatuotantoa hyödyntävät ovat valinneet Priima -sähkösopimuksen, jolla voit ostaa sähköä tuntikohtaisella hinnalla tai tehdä halutessasi hintakiinnityksiä vuosineljänneksittäin jopa kahdeksi vuodeksi eteenpäin.

Voit tehdä Priima -sopimuksen, vaikka et vielä aurinkopaneeleita hankkisikaan. Markkinoiden edistyksellisin sähkösopimus on silloin sinulla jo valmiina ja nauttia edullisesta sähköstä huolettomasti.

Sähkön mikrotuotanto

Kun sähkön tuotantolaitteiston koko alle 50 kVA (sähkötermein kilovolttiampeeria), sitä sanotaan sähkön mikrotuotannoksi.

ASIAKKAAT KERTOVAT

“MIKSIPÄ EI ANTAISI AURINGON LOISTAA JA TUOTTAA SÄHKÖÄ.”

Aurinkosähköjärjestelmän liittäminen sähköverkkoon lyhyesti

1. Asennus

Asiakkaan sähköurakoitsija tekee tarvittavat aurinkopaneeleiden asennukset ja tekee asennuksesta kirjallisen ilmoituksen paikalliselle verkkoyhtiölle.

2. Tarvittavat sopimukset

Asiakas tekee sopimukset tuotannon siirtopalvelusta paikallisen verkkoyhtiön kanssa ja sähkön myynnistä PKS :n kanssa.

3. Mittalaitteen vaihto

Paikallinen verkkoyhtiö käy vaihtamassa asiakkaan sähkötuntimittarin malliin, joka mittaa sekä ostetun että myydyn sähkön.

4. Tuotannon aloitus

Sopimuksen teon jälkeen sähkön tuotanto ja ylijäämäsähkön myynti alkaa ja asiakas ostaa lisäsähkön valitsemallaan sähkösopimuksella.

Haluatko tuottaa aurinkosähköä itse – katso helppo muistilista!

1. Tutustu erilaisiin aurinkosähköjärjestelmiin

Tutustu tarjolla oleviin asennuspaketteihin ja niiden hintoihin – tekniikassa, aurinkopaneeleissa ja palvelussa voi olla merkittäviä eroja.

2. Valitse ratkaisu

Valitse omaan tarpeesi sopivimmat ratkaisut ja pyydä niistä tarjoukset

3. Valitse toimittaja

Valitse aurinkosähköjärjestelmän toimittaja ja tee kirjallinen hankintasopimus.

4. Ota yhteyttä oman verkkoyhtiösi asiakaspalveluun

Tee sopimus sähköntuotannon ylijäämäsähkön siirrosta sähköverkkoon.

5. Ilmoita aurinkosähkölaitoksesi tiedot oman verkkoyhtiösi asiakaspalveluun

Asennusten valmistuttua ilmoita tai pyydä sähköurakoitsijaasi ilmoittamaan aurinkosähkölaitoksesi tiedot oman verkkoyhtiösi asiakaspalveluun

6. Tee sopimus sähköntuotantosi myymisestä

Tee sopimus sähkön ostajan kanssa.

Aurinkotuottaja -palvelu

PKS:n ylläpitämä, nykyään suljettu aurinkotuottaja.fi -palvelu kertoi, millaisia mahdollisuuksia sähkösopimus ja sähkön omatuotanto parhaimmillaan mahdollistavat. Sivustolta löytyi aurinkotuottajalle ja sitä harkitsevalle suunnitellut palvelut, joilla homma hoituu helposti.

Aurinkosähköjärjestelmä on iso hankinta ja investointi. Pohjoinen sijaintimmekin verottaa hiukan aurinkopaneelin tuottoa eteläisempiin maihin verrattuna. Siksi sähkön omatuotannosta olisi suotavaa saada kaikki mahdollinen hyöty irti.

Pientuotannosta yli jäävän sähkön myynti kannattaa!

Aurinkosähköjärjestelmä on iso hankinta ja investointi. Pohjoinen sijaintimmekin verottaa hiukan aurinkopaneelin tuottoa eteläisempiin maihin verrattuna. Siksi sähkön omatuotannosta olisi suotavaa saada kaikki mahdollinen hyöty irti.

Content Toggle Headline

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Content Toggle Headline

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Content Toggle Headline 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.