PKS / Pohjois-Karjalan Sähkö Oy

Yhteystiedot

Käyntiosoite

PKS Kauppa IsoMyy

Kauppakatu 25

80100 Joensuu

Sähköposti

asiakaspalvelu@pks.fi

Puhelinnumero

013 2663 100

Vertaa eri yhtiöiden sähkösopimukset

Pohjois-Karjalan Sähkö Oy

PKS eli Pohjois-Karjalan Sähkö on sähköyhtiö, joka tuottaa sähköä Pohjois-karjalan alueella sijaitsevissa voimalaitoksissaan. Se myös rakentaa ja ylläpitää sähköverkkoja Pohjois-Karjalan ja Itä-Savon alueella. Lisäksi se myy sähköä niin Itä-Suomen alueella kuin myös muualle Suomeen. PKS palvelee kotitalouksia tarjoamalla asiakkailleen heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa sopivia sähkösopimuksia. Lisäksi tämä sähköyhtiö tarjoaa energiaa myös teollisuudelle. Sähkön tuotannossa on siirrytty yhä kestävämpiin tuotantomenetelmiin. Lue lisää PKS:n palveluista sekä siitä, minkälaista sähköä se tuottaa.

PKS:n sähkösopimukset

Pohjois-Karjalan Sähkön valikoimassa on tarjolla useita erilaisia sähkösopimuksia, joista jokainen voi valita itselleen parhaiten sopivan paketin. Voit valita määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen. Lisäksi valittavanasi on muuttuva pörssisähkö tai kiinteähintainen sähköpaketti. Kaikkiin sähkösopimuspaketteihin on valittavissa sekasähkö, tuuli- tai vesivoimalla tuotettu sähkö.

Priima-sopimus tarjoaa mahdollisuuden hyötyä tuntikohtaisesti muuttuvasta pörssisähkön hinnasta. Halutessasi voit valita myös kiinteän sähkönhinnan.

Oiva-sopimuksen sähkön hinta seuraa markkinoiden muutoksia ja se päivitetään neljä kertaa vuodessa. Oiva Plus taas soveltuu kotitalouksille, joiden vuotuinen sähkönkulutus on yli 2500 kWh.

Optimi kuukausi -sopimuksen hinta päivitetään kuukausittain markkinahinnan mukaan.

Optimi Takuu -sopimuksessa sähkön hinta pysyy kiinteästi samana koko sopimuskauden ajan.

Sähkön tuotantotavat

Pohjois-Karjalan Sähkö antaa asiakkailleen mahdollisuuden valita itseään eniten kiinnostavan tuotantotavan. Valitse sekasähkö, tuuli- tai vesivoimalla tuotettu sähkö tai asenna kiinteistöösi aurinkosähköjärjestelmä.

PKS tuottaa sähköä perinteiseen tapaan useissa vesivoimaloissaan, jotka sijaitsevat Kuurnassa, Puntarikoskella, Jänisjoessa, Puhoksessa, Kuokkastenkoskella, Louhikoskella ja Palokissa. Vesivoima on uusiutuva energian tuotantotapa, mikä tekee tästä energiamuodosta kestävää kehitystä tukevan tavan tuottaa sähköä.

Vesivoiman lisäksi Pohjois-Karjalan Sähkö Oy tuottaa energiaa tuulivoimalla. Tuulivoimalat sijaitsevat Torniossa, Kemissä ja Vaasassa. Tornion Röyttäässä sijaitseva tuulipuisto on suomen tehokkain tuulivoimapuisto ja se tuottaa noin 7000 kotitalouden vuosittain tarvitseman määrän sähköä.

Halutessasi PKS myös suunnittelee, mitoittaa ja toimittaa talouteesi parhaiten soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän. Voit myös myydä ylijäämäisen aurinkosähkösi PKS:lle ja käyttää pörssin sähkön hinnan nousut eduksesi.

PKS lyhyesti

Pohjois-Karjalan Sähkö perustettiin Joensuussa vuonna 1945 ja sen toimialaan kuuluu sähkön tuotanto, siirto, myynti ja sähköverkoston rakentaminen. PKS työllistää vajaat 300 työntekijää ja sen liikevaihto on yli 120 miljoonaa euroa. Pohjois-Karjalan Sähkö omistaa 11 vesivoimalaitosta, jotka tuottavat energiaa noin 90 000 PKS:n asiakkaalle.

Pohjois-karjalan Sähkö Oy on vastuullinen sähköntuottaja

PKS toimii vastuullisesti ja pyrkii edistämään kestävästi tuotetun sähkön lisäämistä. Lisäksi se on käynnistänyt erilaisia hankkeita, joiden tarkoituksena on säästää ja suojella maamme luontoa. Esimerkiksi sen Louhikoskella sijaitseva voimalaitos ollaan purkamassa. Tällä toimenpiteellä voimalaitoksen voimanlähteenä toiminut Saramojoki palautuu luonnolliseen tilaan, jolla edistetään kalakannan ja ympäröivän luonnon elpymistä. Toinen ajankohtainen hanke on pyrkimys elvyttää järvilohen kantaa Saimaan vesistöissä. Laurinvirta-projektin avulla entisen voimalaitoksen tulvauomaan mahdollistettiin alue, jossa järvilohi voi lisääntyä ja jossa poikaset saavat kehittyä rauhassa.

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.

>