Kokkolan Energia Oy

Yhteystiedot

postiOsoite

Kokkolan Energia -yhtiöt

PL 165

67100 Kokkola

Sähköposti

asiakaspalvelu@kokkolanenergia.fi

Puhelinnumero

0800 050 60

Vertaa eri yhtiöiden sähkösopimukset

Kokkolan Energia on Kokkolassa toimiva täyden palvelun energiayhtiö. Kokkolan Energia -yhtiöiden konserniin kuuluu myös sähköverkoista vastaava Kokkolan Energiaverkot Oy. Kokkolan Energia toimittaa sähköenergian ja sähköverkkojen lisäksi myös lämmön ja höyryntuotantoa ja jakelua.

Kokkolan Energialla on pitkä ja mielenkiintoinenkin historia: yhtiö perustettiin vuonna 1905 ja se tunnettiin aluksi kaupungin sauna- ja sähkölaitoksena, sillä kunnan yleinen sauna sijaitsi samassa rakennuksessa. Vaikka saunaa ei enää ole, on sähkölaitos säilynyt ja nykyään se tuottaa sähkön lisäksi myös kaukolämpöä. Asiakkaita sillä on tuhansittain ympäri Suomea.

Kokkolan Energia on paikallinen, mutta nimestään huolimatta vahvasti koko maan alueella toimiva energiayhtiö, ja yhtiön valikoimista voi tilata sähkösopimuksen minne päin Suomea tahansa. Kokkolan Energian sähkösopimukset ovat hinnaltaan varsin kilpailukykyisiä.

Yhtiö tuottaa kahdessa omistamassaan voimalaitoksessa kaukolämpöä, prosessihöyryä sekä sähköä. Energiantuotannossa polttoaineena toimii turve ja biopolttoaineet (=sahanpuru, kuori ja metsäenergia). Biopolttoaineiden osuus käytettävästä polttoaineesta on n. 34%. Lisäksi yhtiö ostaa sähköenergiaa pörssistä, ja yhtiön myymästä sähköstä vuonna 2019 53% oli ydinvoimalla, 25% uusiutuvilla energianlähteillä ja 22% fossiilisilla polttoaineilla tuotettua.

Vastuullisuus

Fossiilisten polttoaineiden osuus Kokkolan Energian sähkön tuotannosta on melko vähäinen: vain noin viidennes. Hieman yli puolet tulee ydinvoimasta ja loput uusiutuvista. Näin ollen Kokkolan Energia tarjoaa enimmäkseen päästötöntä energiaa. Ydinjätettä syntyy yhtiön ilmoituksen mukaan noin 1,35 mg/kWh.

Kokkolan Energialta voi tarvittaessa valita itselleen 100-prosenttisesti vesivoimalla tuotetun sähkön sopimuksen tai sitten metsäteollisuuden hukkapuusta tulevaa uusiutuvaa sähköä. Muiden sopimusten kautta tilattu sähkö on sen sijaan sekasähköä.

Ja vaikka yleinen sauna onkin jo kylmentynyt, Kokkolan Energia on aktiivisesti mukana sponsoroimassa muun muassa paikallista urheilutoimintaa. Tämän lisäksi yhtiö on myös panostanut asiakkaille tarjottavaan energianeuvontaan. Kokkolan Energia yhtiöitettiin vuonna 2015, mutta päätäntävalta ei ole Kokkolasta poistunut mihinkään, sillä suurin omistaja on edelleen kunta.

Kokkolan Energian sähkösopimukset

Yhtiön tarjoamat sähkösopimukset vastaavat melko hyvin kilpailijoiden tarjontaa, eli asiakas voi valita joko määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen. Lisäksi on saatavilla pörssisähkö ja kvartaalisähkö, kuten monien muidenkin yhtiöiden kohdalla. Määräaikaisten sähkösopimuksien kesto on joko 12 tai 24 kuukautta.

Kokkolan Energian sähkösopimusten perusmaksut vaihtelevat, mutta ovat korkeimmillaan 2,5 euroa, mikä on Suomen sähkömarkkinoilla melko edullista.

Mikäli olet harkinnut aurinkopaneelien hankkimista, auttaa Kokkolan Energia myös siinä pyydettäessä. Ylituotannon voi sitten myydä yhtiölle erillisen sopimuksen kautta. Aurinkopaneeleita myydään kuluttajien lisäksi myös maatiloille ja yrittäjille.

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.