Seinäjoen Energia

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Seinäjoen Energia Oy

Varastotie 5

60100 Seinäjoki

Sähköposti

asiakaspalvelu@sen.fi

Puhelinnumero

0203 35000

Vertaa eri yhtiöiden sähkösopimukset

Seinäjoen Energia

Sähkö on melkolailla pakollinen hankinta kaikkiin koteihin, ja vaikka osa haluaakin sen mahdollisimman halvalla, pyrkii osa suosimaan vaikkapa paikallista yhtiötä. Seinäjoen Energia on konserni, joka takaa seinäjokelaisille täysin paikallista sähkön myyntiä. Toiminta aloitettiin jo vuonna 1927. Toiminta on sittemmin laajentunut sähköstä myös kaukolämpöön ja sähkön siirtoon.

Vastuullisuus

Suurin osa yhtiön myymästä sähköstä on tuotettu ydinvoimalla (noin 58 %). Seuraavaksi suurin osuus on fossiilisilla polttoaineilla ja loput tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä. Ydinvoiman osalta Seinäjoen Energian sähkö on siis hiilidioksidipäästötöntä, mutta esimerkiksi uusiutuvien lähteiden kohdalla sähköä tuotetaan muun muassa puun poltolla. Yhtiö on kuitenkin ilmoittanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä, mikä ei ole suinkaan mahdottomuus ottaen huomioon ydinvoiman suuren osuuden.

Yhtiön päätöksentekovalta pysyy paikallisissa käsissä, sillä Seinäjoen kaupunki omistaa konsernin täysin, eli yhtiö on vastuussa viime kädessä seinäjokelaisille. Lisäksi Seinäjoen Energia on aktiivinen sponsori, joka tekee yhteistyötä paikallisten yhdistysten kanssa. Näihin kuuluvat muun muassa urheiluseurat sekä muu kulttuuri.

Seinäjoen Energian sähkösopimukset

Sopimuksien osalta Seinäjoen Energian tarjonta vastaa hyvin Suomen sähkömarkkinoita; sopimuksia voi tehdä määräajaksi tai sitten toistaiseksi. Yhtiöllä on myös laajahko valikoima aikasähköä, eli sopimuksia, joissa pääsee hyötymään halvemmista ajanjaksoista (kuten vaikkapa yöajasta ja kesästä). Sopimuksien perusmaksut on merkitty avoimesti ja ne ovat tasasummia; joko 2 tai 3 euroa. Yhtiön pörssisähkön marginaali on 0,20 snt/kWh, mikä on Suomen halvimmasta päästä.

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.