Kronoby Elverk / Kruunupyyn Sähkölaitos

Yhteystiedot

postiOsoite

Kronoby Elverk

Kruunupyyntie 18

68500 Kruunupyy

Sähköposti

kronoby.elverk@keab.fi

Puhelinnumero

(06) 824 2200

Vertaa eri yhtiöiden sähkösopimukset

Kronoby Elverk eli Kruunupyyn Sähkölaitos on sähköyhtiö, joka vastaa Kruunupyyn alueella sähköverkkojen ylläpidosta. Lisäksi yhtiö tuottaa ja myy sähköenergiaa. Kruunupyyn sähkölaitos on vahvasti paikallinen toimija, ja se myy sähköä tällä hetkellä ainoastaan omalle jakelualuelleen – eli alueelle, jossa yhtiö myös ylläpitää sähköverkkoja. Energian hinnat yhtiöllä eivät ole aivan edullisimmista päästä, ja hintojen löytäminen voi olla yrityksen nettisivuilta haasteellista. Kuten muillakin Suomen paikkakunnilla, myös Kruunupyyssä energiaa voi ostaa miltä tahansa kotimaiselta energiayhtiöltä. Sähköenergiaa ei näin ollen tarvitse ostaa samalta yhtiöltä, joka ylläpitää paikallisia sähköverkkoja.

Kruunupyyssä sähköntuotantoa tehtiin vuoteen 1921 aakka myllyjen ja sahojen avustuksella. Kruunupyyn sähköosuuskunta perustettiin jo vuonna 1918, ja jo vuonna 1921 se muuttui Kruunupyyn sähkölaitokseksi. Vuodesta 2015 eteenpäin Kruunupyyn sähkölaitoksen yhtiömuoto on ollut osakeyhtiö.

Kruunupyyn Sähkölaitoksella on yli 3100 asiakasta, ja yhtiö toimittaa sähköä Perersören, Kokkolan ja Kruunupyyn alueille. Yhtiö kertoo tavoitteekseen sähköenergian hankkimisen ja toimittamisen kilpailukykyiseen hintaan sekä sähkölaitteistojen ja verkkojen rakentamisen, uudistamisen ja ylläpitämisen laadukkaan sähköntoimituksen varmistamiseksi.

Lue myös:

Sähkön kilpailutus

Sähkösopimus

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.