GNP Energy

Yhteystiedot

postiOsoite

GNP Energy Finland Oy

Äyritie 12 A

01510 Vantaa

Sähköposti

moi@gnp.energy

Puhelinnumero

09 6898 8780

Vertaa eri yhtiöiden sähkösopimukset

GNP Energy on vuonna 2009 perustettu suomalainen sähköyhtiö. GNP Energy on aiemmin tunnettu nimillä Market Energia ja Finkraft – yritys on siis ehtinyt reilun kymmenen vuoden taipaleensa aikana muuttaa nimeään kahteen kertaan. GNP Energy -nimellä yritys on tunnettu 2.5.2018 lähtien. Yhtiön omien sanojensa mukaan viimeisin nimenmuutos johtuu suuntautumisesta pohjoismaiseen liiketoimintaan.

Yritys on tullut tutuksi kuluttaja-asiamiehelle sekä kilpailu- ja kuluttajavirastolle kaikilla historiansa aikana käyttämillään nimillä. Vuonna 2011 kuluttaja-asiamies haastoi tuolloin Market Energia Sähkönmyynti Oy:nä tunnetun yrityksen oikeuteen sähkön puhelinmarkkinoinnista, johtuen yritykselle maksettujen ennakkomaksujen takaisinmaksujen viivästymisestä. Yrityksestä oli tuolloin tehty useita satoja valituksia Kuluttajavirastoon.

Markkinaoikeudessa yrityksen katsottiin toimineen markkinoinnissa, sopimuskäytännöissä ja ennakkolaskun suuruuden määrittelyssä sopimattomasti. Yritykselle määrättiin 75 000 euron uhkasakko.

Vuonna 2016 yritys pääsi markkinaoikeuteen uudella nimellään, Finkraft Oy:nä. Tuolloin Kuluttaja-asiamies vei yrityksen oikeuteen sähkönmyyntisopimusten hinnankorotuksista. Kilpailu- ja kuluttajavirasto myös raportoi vuonna 2016 yrityksen tuplalaskuttaneen useita satoja asiakkaitaan. Yrityksen puolelta syyksi selitettiin atk-järjestelmässä ollut käsittelyvirhe, jonka korjaaminen vei lopulta lähes kaksi vuotta.

Vuonna 2018 – jälleen kerran uuden nimen saattelemana – yritys pääsi taas kerran kilpailu- ja kuluttajaviraston suurennuslasin alle. Tässä vaiheessa GNP Energynä tunnetun yrityksen todettiin markkinoineen sähkösopimuksia puhelimitse 80-90 vuotiaille vanhuksille kertomatta heille kaikkia lain vaatimia tietoja. Myös yhtiön käyttämässä arviolaskutuksessa oli käytetty aivan liian suuria kulutusarvioita. Koska tämä ei yhtiölle vielä riittänyt, oli myös puhelinmyynnin sopimusvahvistuksia lähetetty niin myöhään, että kuluttajasuojalain mukainen etämyynnin 14 vuorokauden irtisanomisaika oli vahvistuksen saapuessa jo ehtinyt umpeutua.

Lähteet

GNP Energy – Wikipedia

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.