Fi-Nergy Voima Oy

Yhteystiedot

Osoite

Fi-Nergy Voima Oy

Urho Kekkosen Katu 4-6

00100 Helsinki

Sähköposti

info@fi-nergy.fi

Puhelinnumero

09 171 00 69

Vertaa eri yhtiöiden sähkösopimukset

Fi-Nergy Voima Oy on vuonna 2017 perustettu suomalainen sähköyhtiö, jonka kotipaikkana toimii Helsinki. Suomen lisäksi yritys myy sähköä myös Ruotsiin. Fi-Nergy Voima kertoo verkkosivuillaan liikeideansa perustuvan yksinkertaiseen malliin; vihreän sähkön myyntiin mahdollisimman edullisesti. Yhtiö myös kertoo palvelun olevan asiantuntevaa ja pyrkii toimintamalliin, jossa asiakkaat voivat luottaa heihin.

Fi-Nergy Voiman toimitusjohtaja on Håkan Gustafsson, joka on toiminut aiemmin konkurssiin menneen Werel Oy:n maajohtajana ja 220 Energia Oy:n pääomistajana ja hallituksen puheenjohtajana.

Asiakkaiden kokemukset ja valitukset yhtiöön liittyen

Fi-Nergyä on varoitettu tammikuussa 2020 Kilpailu- ja kuluttajaviraston toimesta. Virasto oli saanut Fi-Nergyyn liittyen useita satoja ilmoituksia liittyen mm. sopimuksissa olleisiin virheisiin ja laskutukseen liittyen. Huhtikuussa 2020 virasto haastoi Fi-Nergyn markkinaoikeuteen, ja yhtiötä uhattiin useilla 100 000:n euron uhkasakoilla, mikäli yritys ei muuta laskutus- ja sopimuskäytäntöjään.

Yritys on huhtikuussa 2020 selittänyt verkkosivuillaan toimintaansa liittyneiden ongelmien johtuneen pääasiassa odottamattoman nopeasti nousseista asiakasmääristä. Toiminnan kerrotaan muuttuneen kevään 2020 aikana.

Valitusten määrään perustuen yhtiön toimintatavat eivät kuitenkaan ole tästä juurikaan muuttuneet. Vuoden 2020 aikana valituksia Fi-Nergyn toiminnasta tuli Kilpailu- ja kuluttajavirastolle 930 – lähes kaksi kertaa enemmän kuin miltään muulta yksittäiseltä sähköyhtiöltä. Jo Tammikuun 2021 aikana valituksia tuli 52 kappaletta – jälleen kerran enemmän kuin miltään muulta sähköyhtiöltä.

Iso osa yhtiöön liittyvistä valituksista ja ongelmista liittyy loppulaskujen puuttumiseen ja tasausmaksujen viivästymisen tai maksamatta jättämiseen. Yhtiön toimintatapana on ollut laskuttaa asiakkaita arvioidun sähkönkulutuksen mukaan ennakkolaskulla, jolloin mahdollinen yli laskutettu osuus tasataan myöhemmässä vaiheessa. Tasauksia ei kuitenkaan usein ole tullut asiakkaille.

Lue lisää kokemuksia Fi-Nergyn toiminnasta ennen sähkösopimuksen hankkimista

Lähteenä tässä artikkelissa on käytetty Ylen julkaisemia artikkeleita. Mikäli edelleen harkitset Fi-Nergyn sähkösopimuksen hankkimista tai ihmettelet, miksi yhtiö saa edelleen toimia Suomessa, suosittelemme lukemaan seuraavat artikkelit joissa yhtiön toimintaa ja toiminnasta tulleita valituksia käsitellään tarkemmin.

Näin toimii sähköyhtiö, jonka toiminnasta valitettiin viime vuonna liki 1 000 kertaa – rahojaan ilman jäänyt asiakas: ”Viranomaiset ovat aivan kädet pystyssä” [Yle.fi, 9.2.2021]

Kuluttaja-asiamies harkitsee ryhmäkannetta valitusryöpyn kohteena olevasta sähköyhtiö Fi-Nergystä: ”Antaa hälyttävän signaalin, että lakia rikotaan tietoisesti” [Yle.fi, 10.2.2021]

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.