Esse Elektro-Kraft Oy

Yhteystiedot

Osoite

Esse Elektro-Kraft Ab

Umforsbackankuja 7

68820 ÄHTÄVÄ

Sähköposti

info@eekab.fi

Puhelinnumero

020 766 190

Vertaa eri yhtiöiden sähkösopimukset

Esse Elektro-Kraft Oy on Pedersöressä kotipaikkaansa pitävä pieni suomalainen energiayhtiö, jonka ydintoimintaan kuuluu sähkönsiirto, sähkönmyynti ja sähköntuotanto vesivoimalla. Esse-Elektro-Kraft toimii verkostotoiminnan osalta Pedersören lisäksi myös Kortesjärven, Alahärmän, Kronobyn ja Uusikaarlepyyn alueilla.

Yhtiön historia juontaa juurensa vuoteen 1920, jolloin osuuskunta alun perin perustettiin rakentamaan voimalaitos Ähtävänjokeen, Värnånkoskelle. Osakeyhtiöksi osuuskunta muutettiin jo viisi vuotta myöhemmin, vuonna 1925.

Värnånkoskessa toimiva voimalaitos on edelleen toiminnassa, joskin se on luonnollisesti kunnostettu ja modernisoitu ajan saatossa jo useampaan otteeseen. Värnånkosken voimalaitoksen lisäksi Esse Elektro-Kraft on rakentanut  Ähtävän jokeen myös toisen voimalaitoksen, Hattarin vesivoimalan. Kokonaisvuosituotannoltaan nämä kaksi voimalaitosta ovat n. 12 miljoonaa kWh. Rakentamiensa voimalaitosten lisäksi yhtiölle kuuluu myös kolmas, Evijärven kunnalta ostettu Hanhikosken voimalaitos, jonka vuosittainen sähköntuotanto on n. 7 miljoonaa kWh.

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.