Äänekosken Energia Oy

Yhteystiedot

Osoite

Äänekosken Energia

Kotakennääntie 31

44100 ÄÄNEKOSKI

Sähköposti

info@aane-energia.fi

Puhelinnumero

020 632 3800

Vertaa eri yhtiöiden sähkösopimukset

Äänekosken Energia on Äänekosken kaupungin omistuksessa oleva, vahvasti uusiutuvaan energiaan panostava yhtiö. Äänekosken Energian omistuspohja on siis täysin kotimainen, jonka myötä myös yhtiön veromaksut säilyvät kotimaassa. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen tuotetta nimeltä Kotiseutusähkö, joka on vesi- tuuli- tai biovoimalla tuotettua sähköä. Äänekosken energia markkinoi sähköään lähiseuduilla puhtaasti tuotettuna, jonka kohdalla asiakkaat tietävät tarkkaan, miten ja missä yhtiön sähkö on tuotettu.

Kotiseutusähkössä asiakas voi itse valita, millä alueella tuotettua sähköä sopimukselleen valitsee. Kotiseutusähköä on saatavilla 12:lta paikkakunnalta. Billnäsin, Mustionkosken, Paimionjoen, Koskenpään, Kuhankosken, Ähtärin Seudun, Kurikan Seudun sekä Lapuan Seudun Kotiseutusähkö ja Huopanankosken, Pyhäjärven, Kuusamon ja Tammerkosken Kotiseutusähkö. Kunkin paikkakunnan Kotiseutusähköä myydään ensisijaisesti lähiseudulle, mutta asiakas voi myös tilata syntymäkuntansa tai mökkipaikkakuntansa sähköä kotiinsa, riippumatta sijainnista.

Äänekosken Energia on tyypillinen paikallinen energiayhtiö, joka energian myynnin lisäksi toimii myös verkkoyhtiönä. Äänekosken Energia vastaa Äänekosken kaupungin ja lähiseudun energia- ja vesihuollosta. Yhtiö tuottaa ja hallinnoi myös kaukolämpöverkostoa, joka koostuu neljästä erillisverkosta: Äänekosken, Suolahden, Hirvaskankaan ja Sumiaisen verkosta. Äänekosken Energia ei itse tuota kaikkea kaukolämpöä – Äänekosken taajaman alueella yhtiö ostaa kaukolämmön Metsä Fibreltä, Suolahteen energiantuotanto tapahtuu yhtiön osakkuusyhtiö Kumpuniemen Voiman toimesta, ja Hirvaskankaalla ja Sumiaisissa on käytössä omat hakelämpökeskukset.

Energiantuotannon ja verkkojen hallinnoinnin lisäksi Äänekosken Energia ylläpitää ja saneeraa myös vesi- ja viemäriverkostoja Äänekosken, Suolahden, Sumiaisten ja Konginkankaan taajamien alueella. Yhtiö vastaa runkolinjan rakentamisesta ja ylläpitämisestä sekä huolehtii paikallisen juomaveden laadusta.

Halvin sähkösopimus minuutissa.

Suomessa sähköenergiaa voi tänä päivänä ostaa miltä tahansa sähköyhtiöltä, asuinpaikasta riippumatta. Kilpailuta nyt sähkösopimukset sivustollamme hetkessä ja säästä jopa 50% sähköenergian hinnassa.